Mamakraamt: 5x wat zo geweldig is aan zwanger zijn!

Geweldig

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat mijn zwangerschap tot nu toe eigenlijk soepeltjes verloopt (even afkloppen). Dit maakt dan ook dat ik volop kan genieten van deze bijzondere periode. Vandaag een lijstje waar ik ontzettend blij van word in mijn zwangerschap.

1. De groeiende buik
Hoewel ik in het begin geschreven had dat ik enorm moest wennen aan die groter wordende buik, kan ik er nu ontzettend van genieten. Ik vind mezelf echt mooi met die ronde buik, het is op en top vrouwelijk en het idee dat ik een mensje aan ’t maken ben, maakt het nog zoveel bijzonderder.
Het is elke dag wel weer een beetje een uitdaging met aankleden, soms weet ik echt niet wat ik nog aan moet trekken! Normaal heb ik ontzettend veel keuze in kleding, dat is nu wel wat beperkter. Maar wat ik ook aantrek, het staat vaak wel goed en die mooie ronde buik show ik dan ook maar al te graag.

2. Leven voelen
Wauw, nooit geweten hoe geweldig dit is! Elke beweging die ik voel, koester ik met veel liefde. Ik vind het heerlijk dat we samen zijn, dat ik contact met haar kan maken. De koprollen, trapjes en duwtjes zijn allemaal even bijzonder. Soms komt er dan weer een emotioneel momentje, ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik dit mag meemaken.

3. Papa-to-be
Ik kan ontzettend genieten van de momenten dat mijn vriend contact maakt met de baby. Hij legt zijn hand op mijn buik, zij beweegt er naar toe. De aaitjes, kusjes en lieve woordjes die hij zegt tegen haar, laten me ook elke keer weer smelten.

4. Fantaseren
Samen hebben we vaak gesprekken over ‘hoe het straks zal zijn’. We weten dat ons leven compleet zal gaan veranderen en dat het niet altijd rozengeur en maneschijn zal zijn. Maar hoe heerlijk is het om samen te fantaseren over hoe ze eruit ziet, hoe wij straks de weekenden doorbrengen, hoe ze straks in onze armen ligt, etc. Als we het er over hebben, kan ik bijna niet wachten totdat het zover is.

5. Babyproof
Shoppen voor mezelf is een stuk minder belangrijk geworden. Dingen aanschaffen voor Ukkie is gewoon zoveel leuker; babykamer spullen, verzorgingsspullen, kleertjes, etc!
Ik kan ook enorm genieten van het huis ‘babyproof’ maken. Tijdens mijn verlof zal de box in elkaar worden gezet en ga ik alle kleertjes, dekentjes en hydrofiele luiers wassen. Ik kijk er nu al naar uit!

Ik kan nog wel wat meer dingen opnoemen, maar dit zijn toch wel zeker de meest mooie dingen! En het mooie is: ik mag hier nog 3 maanden van genieten (hopelijk).

Wat vond/vind jij het mooiste aan zwanger zijn?

Liefs,

Leonie

 

3 thoughts on “Mamakraamt: 5x wat zo geweldig is aan zwanger zijn!

  1. Zwanger zijn is echt geweldig. Zo heb ik dat ook ervaren. Alleen aan het begin was ik misselijk. Daarna kon ik er volop van genieten. Vooral het voelen van leven vond ik geweldig. Ik kon echt de hele dag met mijn handen op mijn buik lopen. (Ik kreeg daar ook vaak opmerkingen over, maar dat interesseerde mij niet). De laatste weken vond ik wel zwaar. Je wordt toch echt steeds minder flexibel en bukken om je sokken aan te doen, zit er dan niet meer bij. Maar toen kon ik ook genieten, want dan is je verlof toch al lekker begonnen. Geniet er van! Het is een super mooie tijd
    Leonie van Mil onlangs geplaatst…Even weer een kleine pauzeMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.