Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 25

Week 25

Vandaag ben ik al weer 26 weken zwanger! We gaan al richting het 3e trimester.. In deze update lees over de afgelopen zwangerschapsweek, week 25, over de afspraak met de verloskundige en weer wat onzekerheid.


Waar ben je meisje?
Dat is iets wat ik me woensdag zeer vaak afvroeg. Ik voelde wel ‘wat’ maar ze was echt niet zo sterk aanwezig als normaal. Daarbij kwam ook nog eens dat ze bijna niets liet weten in de avond, terwijl ze dan meestal het drukst is. Ik was behoorlijk van de waps, maar probeerde me niet te druk te maken aangezien ik wel wat voelde.
Ik was die dag ook behoorlijk druk met werk en ik had ook nog ZwangerFit in de avond dus ik kon me ook moeilijk focussen op haar. Toch was ik blij dat ik de volgende dag mooi naar de verloskundige kon.

Checkup
Gelukkig was het al snel donderdagochtend. Met mijn net wakkere hoofd sprong ik onder de douche om vervolgens om 8:30 al bij de verloskundige te zijn. Ze vroeg hoe het met mij ging en ik legde uit dat het eigenlijk heel erg goed gaat, maar dat ik me wel zorgen maakte omdat ik zo weinig voelde terwijl ze normaal best wel aanwezig is op bepaalde momenten van de dag. Om mijn onrust meteen weg te nemen, mocht ik meteen gaan liggen om naar het hartje te luisteren. Wauw, wat een geweldig fijn geluid is dat als je even in een onzeker moment zit.
De verloskundige mat voor het eerst mijn buik op (de bolling) en ze gaf aan dat het allemaal volgens de richtlijnen verloopt. Mijn navel lag mooi in het midden en mijn baarmoederrand zat netjes 2 vingers boven de navel. Ze was dus weer goed gegroeid. Ook het hartje klopte erg netjes en sterk (130-160 hpm) en mijn bloeddruk was ook goed.
Yay, door de keuring!
Ze legde uit dat in deze periode van de zwangerschap het heel normaal is dat je af en toe minder voelt omdat ze nog niet heel groot is en dan tegen de moederkoek kan trappelen, wat je dus nauwelijks voelt. Ondanks dat het erbij hoort, gaf ze me aan dat ik kon altijd bellen, op wat voor een tijdstip dan ook als ik onzeker was of als ik haar niet/minder voelde.
Vanaf  28 weken hoor ik het wel echt elke dag goed te voelen en is het ook belangrijk dat ik het een beetje bij houd wanneer ze actief is.

Daar ben je!
Na de checkup was ik al helemaal gerustgesteld, maar toen mevrouw ook weer flink begon te bewegen, was dat toch een hele fijne bevestiging. Ze is echt sinds die afspraak weer behoorlijk druk en ik geniet echt van elk stompje/trapje/beweeginkje die ik voel. Soms word ik dan een beetje emotioneel omdat ik het zo bijzonder en prettig vind. Ik voel nu al echt zoveel liefde voor onze baby (sorry; preggotalk).

Dat waren wel de opvallendste punten van week 25! Tot de volgende keer!

Liefs,

Leonie

One thought on “Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 25

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.