Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 29

Week 29
Ik ben vandaag 30 weken zwanger! Jeetje, nu komen we wel erg dichtbij. Vandaag vertel ik jullie over mijn afgelopen zwangerschapsweek, week 29, die niet zo lekker begon.

Buikgriep
Vorige week liet ik jullie al weten dat ik maandag en dinsdag echt ongerust was door alle krampen en pijntjes die ik had in mijn buik. Ik begon week 29 dan ook weer bij de verloskundige, aangezien ik dinsdag op woensdagnacht behoorlijk had overgegeven. Om zwangerschapsvergiftiging uit te sluiten, werd mijn bloeddruk weer gemeten en deze was gewoon mooi. We hebben even gekletst en het bleek toch echt om een buikgriepje te gaan. Ik heb dan ook woensdag de hele dag in bed gelegen om uit te zieken en dat hielp, want donderdag voelde ik me weer stukken beter!

Zwangerschapssuiker
Ook vertelde ik al dat ik deze week een glucose test moest onder gaan, omdat mijn dochtertje blijkbaar aan de grote kant is. Donderdagochtend reed ik dan ook, zonder dat ik ontbijt op had, naar de verloskundige voor een zogeheten nuchtere vingerprik. Deze nuchtere prik was in orde, gelukkig. Eenmaal thuis moest ik ontbijten en dan na 2 uurtjes weer terugkeren.
Om 11:00 stond ik weer daar, en ook deze prik was goed. Yes! Ik heb GEEN suiker. Gelukkig.
Ik ben benieuwd wat ze de volgende controle dan zeggen over de groei van mijn buik/dochter. Volgens mij verschilt ’t per keer hoe het er allemaal uitziet.

Zuur!
Sh*t hee, ik geloof dat ik, net zoals 70% van de andere zwangere vrouwen, last heb van maagzuur. Het is (nog) niet heel erg, maar ik voel als ik in bed lig dat mijn keel iets brandt. Ik kan gelukkig ondanks dat gevoel, wel in slaap vallen en vaak na het ontbijt in de ochtend is het ook wel weer over. Hopelijk word het niet erger!

De tijd vliegt
Ik kan me bijna niet voorstellen dat ik nog maar 10 weekjes met zo’n buik loop, haar 24/7 bij me draag. Ik denk dat ik het zwanger zijn ontzettend ga missen, haha. Gelukkig mag ik er nog even van genieten. Hoe leuk, mooi en bijzonder het zwanger zijn ook is; wij kunnen toch ook niet meer wachten totdat we haar echt in onze armen kunnen dragen.

 

9 thoughts on “Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 29

    1. Wat lief, dankje! Ja; zo blij dat ik dat niet heb. Ik ben wel benieuwd hoor, of ze nu daadwerkelijk (te) groot is….

  1. Bah dat maagzuur, zo vervelend! Ik had het echt de hele dag door. Ik snap ook dat je echt niet kan wachten tot je je kindje eindelijk in je armen hebt, ook al geniet je van het zwanger zijn. Het is zo dichtbij en lijkt soms toch zo ver weg hihi.
    Shannon Sheila onlangs geplaatst…10x Be happy!My Profile

  2. 30 weken alweer, wat gaat jet snel he! Hoefde je geen suikerdrankje te drinken voor de zwangerschapsdiabetes test? Dat vond ik wel zo ontzettend verschrikkelijk, op nuchtere maag er naartoe, 3 buizen bloed afgeven, smerigste drankje ever drinken en dan na 2 uren weer geprikt worden en daarna pas mogen eten. Wat doen ze een zwangere vrouw aaaaaan ? Haha

    Fijn dat alles goed is met de kleine!
    Dina onlangs geplaatst…Appelen en Lucas en moeder zijn en koude theeMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.