Mamashowt: De Gender Reveal Party

Al weken was ik er mee bezig, niet alleen in praktijk, maar ook in mijn hoofd. We konden afgelopen vrijdag eindelijk de voorbereidingen treffen en beginnen met bakken, versieren en hapjes maken voor de Gender Reveal Party die zaterdag gevierd werd!

Gender Reveal Party


Op Pinterest had ik een aantal ideetjes opgedaan en besloot dan ook wat extra hapjes  op tafel te zetten, lekker maar ook zeker leuk voor de aankleding. De etagère hadden we op onze salontafel gezet met een flink glas roze en een glas blauwe paaseitjes ernaast. Lekker en leuk, toch?

Gender Reveal Party
Maar het ging natuurlijk om de taart. Deze hebben we zelf, samen, gemaakt: mijn vriend heeft echt enorm geholpen. We besloten twee cakes (met kleurstof) te maken met daartussen witte chocolade-roomkaas botercreme. Om de roze kleur te verbergen kozen we om de taart te omhullen met witte fondant en wat versiering. Ik vond het werken met fondant behoorlijk spannend (dat breekt snel), maar al snel bleek dat het helemaal goed kwam. Samen hebben we de fondant zo strak mogelijk over de taart proberen te vormen en ik vind het behoorlijk goed gelukt, al zeg ik het zelf.
Op Pinterest had ik de zin: “He or She open to see” gezien en wij besloten deze ook op onze taart te plaatsen (wat trouwens een vreselijk gepriegel was), samen met wat leuke baby-achtige vormpjes. En toen was ‘ie af!
Met muziek, wat gekleurde bordjes, bestek en bekers erbij en het feest kon beginnen!

Gender Reveal Party
Men kwam geleidelijk aan binnen druppelen en bij binnenkomst mocht iedereen meteen even zijn/haar naam schrijven op het kartonnen papier die we hadden opgehangen. Zo kon iedereen van elkaar zien wie dacht dat ik een meisje of een jongetje zou dragen. Hier kwamen dan ook weer leuke gesprekken over en de spanning steeg…

Gender Reveal Party
Wat grappig was, was dat mijn beide ouders (en liefpa, die dacht blauw maar is op het laatste moment nog overgestapt) allebei hun naam schreven bij een meisje en de andere familieleden en vrienden allemaal dachten dat het een jongetje zou worden. Mijn vriend en ik vonden dit geniaal; wij wisten natuurlijk dat we een dochtertje krijgen en dus dat iedereen het zo wat fout had!
Iedereen was onrustig geworden en kon niet meer wachten op de onthulling. Mijn vriend en ik besloten dan ook maar iedereen het verlossende antwoord te geven en sneden de taart aan.

Gender Reveal Party
Iedereen begon te juichen en te lachen en het moment was ontzettend speciaal en leuk om mee te maken. Voor bijna iedereen een ontzettende verrassing en daarom moesten ook een hoop mensen wel eventjes ‘schakelen’, haha. Wat slim was, was dat een aantal voor beide geslachten een cadeautje mee hadden genomen en naderhand dus de ‘juiste’ kleur aan ons konden geven, haha! Wij/Ukkie zijn ontzettend verwend met hele lieve en leuke cadeautjes/kleertjes. Super lief en leuk!!

Na de onthulling hadden we voor degene die wilden nog wat vragen uitgetypt om voorspellingen te doen. Zoals de geboorte datum, naam, eigenschappen en uiterlijke kenmerken. Erg leuk dat iedereen deze vragen heeft ingevuld; leuk om terug te lezen en leuk voor onze kleine meid om later terug te lezen.

Een tijdje later was het feestje voorbij en bleven wij achter met een tafel vol cadeautjes en een overweldigend en blij gevoel. Yes, iedereen weet nu dat we een dochtertje krijgen! Zo leuk!!

Lijkt het jou leuk om zo’n Gender Reveal Party te geven?

Liefs,

Leonie

3 thoughts on “Mamashowt: De Gender Reveal Party

  1. Wat leuk dat jullie dit zo gedaan hebben! Wij hebben niks speciaals gedaan toen we wisten dat we een jongetje krijgen. Ik wilde mijn zusje verrassen door een foto te sturen van mijn man met een boxpakje voor jongens in zijn handen, maar ik was zó enthousiast dat ik haar onderweg naar de stad in de tram al belde en ‘JE KRIJGT EEN NEEFJE’in haar oren schreeuwde, hahaha 🙂 Mijn vader was op dat moment op vakantie in Azië, dus die had ik even daarvoor snel een berichtje gestuurd en later belden we elkaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.