Mamashowt: Inhoud vluchttas

Inhoud vluchttas

Jaja, rond week 37 ben ik begonnen met het inpakken van mijn vluchttas(sen). Gezien ze dan al mag komen, werd dit ook wel tijd. Vandaag laat ik jullie zien wat ik meeneem naar het ziekenhuis, mocht de bevalling beginnen!

IMG_0083
Z
ie hier wat babykleding. Ik pakte een ‘eerste’ pakje in maat 50 en 56 in; afhankelijk van hoe groot ze zal zijn bij de geboorte, hebben we van beide maatjes iets! Rechtsboven zie je een vestje/jasje aangezien pasgeboren baby’tjes nog niet zelf de temperatuur kunnen regelen en dan een beetje extra warmte wel goed van pas komt.
Ook nam ik nog een extra pakje en rompertje mee voor het geval dat we langer moeten blijven of iets dergelijks.

IMG_0084

Deze spulletjes leken me ook wel handig om mee te nemen: een dekentje voor over de maxi-cosi, een badcape/omslagdoek en een hydrofieldoek. Lekker roze allemaal, he;)

IMG_0080

Bij de Primark kocht ik een lange blouse/shirt om in te bevallen, want: handig om open te kunnen knopen voor het moment dat ze op mijn borst gelegd wordt + voor borstvoeding. Ook kocht ik daar een badjas van fleece-stof, voor het geval dat ik het koud ga krijgen.
Dan zie je nog mooie grote onderbroeken die ik kocht bij de HEMA, ik neem aan dat hier het grote kraamverband wel in past. En een paar warme sokken + gewone sokken.

IMG_0081

Na de bevalling heb ik waarschijnlijk heel erg behoefte aan fijne comfortabele kleding. Daarom neem ik een joggingsbroek mee, een vest, 2 shirtjes en een wijd-vallende ‘zomerbroek’. Ik denk niet dat ik moet denken aan strakke kleding, dus het meeste valt lekker wijd en luchtig.
Naast deze kleding, pakte ik voor de zekerheid nog een comfortabel setje in, wie weet heb ik ’t nodig.

IMG_0082

Opladers! Zeer belangrijk. De apparatuur heb ik niet op de foto gezet, maar deze laders zijn in ieder geval voor onze telefoons en de camera.

IMG_0079

Een glimp uit de toilettas: Dextro (ik las dat dit handig was om mee te nemen), deo voor mij en mijn vriend, elastiekjes en gezichts-reinigings-doekjes.

Een aantal dingen heb ik niet op de foto gezet, aangezien deze op het laatst nog gepakt moeten worden:
– Portomonnee (met kleingeld!)
– Camera
– Borstel
– Make-up (mocht ik daar behoefte aan hebben)
– Douchegel/Shampoo/tandenborstel/tandpasta/etc
– Slippers
– Koekjes/Snacks
– Ook moet mijn vriend nog een t-shirt in pakken (voor het geval de zijne vies wordt)
– Maxi-Cosi

Dat is ’t wel, denk ik zo! Of hebben jullie misschien nog toevoegingen? Ik hoor de tips heel graag!

Liefs,

Leonie

 

3 thoughts on “Mamashowt: Inhoud vluchttas

  1. Ziet er best compleet uit. Zijn jullie getrouwd? Anders moet je de papieren van erkenning en jouw paspoort ook meenemen voor de aangifte. Denk niet dat je zin hebt om dat zelf te doen als je net bevallen bent 🙂
    Wat ook handig is, is een voorraadje kraamverbanden. Niet zo sexy, helaas wel nodig, net als een paar zoogcompressen. Wil je voor de zekerheid nog een speentje meenemen als jullie baby erge zuigbehoefte heeft? Ze raden het bij bv misschien af de eerste weken, maar zonder hadden wij niet kunnen slapen. Succes met de laatste loodjes!

  2. Een flesje water en een lippenbalsem misschien? Spannend zeg, nu je de vluchttas klaar hebt staan komt het echt heel dichtbij 🙂
    Succes met de laatste loodjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.