Kon ik je pijn maar overnemen

Mijn arme mupke voelde zich de afgelopen dagen echt niet goed. Mijn moederhart was echt even gebroken. Kon ik haar pijn maar overnemen.

Vaccinaties
Afgelopen dinsdag kreeg ze haar vaccinaties weer. Niet eentje, maar twee! Eerst in haar ene beentje en dan de ander. Schreeuwen en tranen van de schrik en de pijn. Ik ben altijd zo blij dat ik er dan voor haar kan zijn, maar tegelijkertijd doet het me ook zoveel pijn om haar zo te moeten zien. Ze weet niet waarom, ze snapt er niets van en ik kan het haar niet uitleggen. Kon ik je pijn maar overnemen.

Hoesten
Ze is echt ziek geweest. Kyra heeft enorm gehoest. Niet een klein kuchje, nee soms zo hard dat ze ervan moest overgeven. Elke keer als ze hoestte moest ze huilen. Gelukkig kan ik haar dan mijn borst geven om te troosten en zodat de melk haar keeltje weer wat verzacht. Kon ik je pijn maar overnemen.

Koorts
Futloos, slapjes, moe. Als een hulpeloos meisje zat ze laatst tegen me aan. Tranen in haar ogen, rode ogen, gloeiende wangetjes van de koorts. Ze voelde zich echt zichtbaar ellendig. Ik heb liedjes voor haar gezongen, haar over haar ruggetje geaaid en haar uiteindelijk bij me in slaap laten vallen. Kon ik je pijn maar overnemen.
Moeder zijn is prachtig maar soms ook echt wel zwaar. Ik heb deze dagen haar zoveel verdrietig gezien dat ik er letterlijk ook down van werd. Ik gun haar echt alleen maar geluk en liefde. Als ze zich dan zo ellendig voelt zou ik er echt alles aan willen doen om haar weer beter te doen voelen, maar helaas kan ik haar niet voor alles beschermen.

Liefs,

Leonie

2 thoughts on “Kon ik je pijn maar overnemen

  1. Ah je verhaal is zo herkenbaar!!!
    Mijn meisje Rosalie werd ook niet lekker na de prikjes. Je weet dat het erbij hoort maar toch…
    Fijne feestdagen met je gezinnetje! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.