Kyra’s eerste hapje

Wat heb ik er enorm naar uitgekeken: beginnen met hapjes! Ik was altijd zo benieuwd hoe ze het zou vinden. Vandaag vertel ik je over dit bijzondere moment.

Methode?
We hebben het boek Opperdepop van de Albert Heijn en daarin wordt heel uitgebreid uitgelegd wat goed is om te doen qua hapjes. Ik heb even getwijfeld om te gaan voor de Rapley methode, maar toch voelt het voor ons beiden iets beter om prakjes te maken in plaats van volledige stukken groenten/fruit. We hebben bewust gekozen om te wachten totdat Kyra 6 maanden oud was, aangezien dit beter is voor haar darmpjes en dergelijke.

Wat?
Ik besloot om waspeen te kopen om haar te laten wennen aan het hapje wortel! Ik maakte gelijk wat meer, zodat ik een voorraadje in de vriezer kan aanleggen. In het begin is het toch allemaal nog aftasten en word er meer uitgespuugd dan dat er binnenkomt, dus volledige voedingen zijn het nog niet.

Hoe?
De waspeen heb ik schoongemaakt en in plakjes gesneden en toen zo’n 10 minuten op het vuur laten koken. Ik ving wat kookvocht op bij het afgieten en heb met de staafmixer het geheel glad gemaakt. Om het iets meer smeuïg te maken, goot ik er wat kookvocht bij. Hoppa: klaar!

Reactie?
Nou, ik vond het echt niet tegenvallen! Ze vond in eerste instantie de camera interessanter dan de lepel/hapje, haha. Maar toen ze uiteindelijk een eerste hapje nam, spuugde ze het in ieder geval niet meteen uit. Je kon zien dat het wennen was, een andere structuur in haar mond dan melk of vitamine D druppels. Ze duwde het dan ook weer naar buiten, maar na wat pogingen heeft ze toch zeker best wel wat op! Ik ben rete trots op haar :). Gelukkig hadden we een slabber omgedaan, want mevrouw zat uiteindelijk best wel onder.
We hebben uiteindelijk haar de wortel drie dagen achter elkaar gegeven, zodat ze goed kan wennen aan de smaak en elke dag ging het weer een stukje beter!

Voor vandaag staat bloemkool op de planning! Mocht je haar reactie daarop willen zien; volg me dan op Instagram, want daar plaats ik geregeld via ‘Stories’ mijn ervaringen.

Liefs,

Leonie

3 thoughts on “Kyra’s eerste hapje

    1. Oh!? Wat dan? Veel last van haar buikje gehad?
      Tot nu toe reageert Kyra er prima op.. Maar zoveel krijgt ze ook nog niet binnen, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.