Mamakraamt: Het 3e Trimester

3e Trimester

Het is al bijna zo ver… In het 3e Trimester van mijn zwangerschap komen ineens behoorlijk wat andere dingen erbij kijken! Vandaag som ik een aantal ongemakjes maar ook leuke dingen uit het 3e trimester voor jullie op!

Harde buiken
Nooit gehad of geweten hoe dit zou moeten voelen. Totdat ik aan het dansen was (jaja) met mijn bolle buik a 34 weken zwangerschap. Ik voelde me een ballon! Reden om het dus wat rustiger aan te doen.

Veters strikken
Ik ben nogal een sneaker-liefhebber, dus ik heb er behoorlijk wat in huis. Echter is het strikken van de veters echt een rotklusje geworden! Als mijn vriend thuis is, dan strikt hij mijn veters (lief he). En anders ben ik heel blij als het eenmaal zelf is gelukt.

Opstaan
En dan niet alleen opstaan uit bed, maar ook van de bank. Jeetje! Dit gaat niet zonder een slag of stoot, haha. Het kost me altijd even wat moeite en het duurt echt langer voordat ik weer rechtop zit.

Omdraaien in bed
Een beetje vergelijkbaar met hierboven… Maar jeetje, dit maakt het slapen een stuk minder prettig. Normaal had ik nooit door als ik van zij ging veranderen. Nu word ik er echt wel wakker van omdat het me wat meer moeite kost.

Plassen
Nog zo’n leuke. Inmiddels is het ongeveer 4x per nacht. Overdag heb ik er niet zo’n probleem mee.. Maar als je al lastig op staat i.v.m. je grote buik en je dit 4x per nacht moet doen, haha. Feest!

– Nesteldrang
Eentje die ik helemaal niet zo erg vind! Heerlijk om het huis lekker opgeruimd en schoon te houden. Wel jammer dat me niet alles meer zelf goed lukt (bukken), waardoor ik niet altijd een even voldaan gevoel krijg, haha.

– Bukken
Nee, niet iets wat ik meer graag of gemakkelijk doe. Mijn vriend raapt soms dingen op, die ik dan heb laten liggen omdat het me zoveel moeite kost, haha.

Vergeetachtigheid
Iets wat de laatste tijd pas op speelt! Ik vind het wel grappig (nog wel). Hele normale dingen vergeet ik gewoon. Boodschappen doen en dan 2x in de kassa-rij moeten staan omdat je nog een ding bent vergeten…

– Zwangerschapsbroeken
Ideaal, die dingen! Toch merk ik dat mijn buik nu aan de grote kant wordt en dus die band behoorlijk begint te knellen.. Wat moet ik aan??

Opsommen
Elke dag gaat er wel een opsomming door mijn hoofd heen wat ik allemaal nog moet doen, voordat ze komt: vluchttasje, klossen, wasjes, etc. Ik ben er maar druk mee;)

Aftellen
Het leuke aan de periode nu is dat we echt aan het aftellen zijn. Nog maar 5 weekjes!

Lieve mensen
Nu dat die buik echt zo opvallend is geworden, merk ik wel dat sommige mensen echt attent zijn. Ze lachen niet alleen ineens heel lief naar me, ik mag ook voor bij de wc’s als er een rij staat, ik mag met de lift, (vreemde) mensen vragen hoe het met me gaat, etc. Leuk!

Kijkers
Haha. Ik weet nog niet zo goed wat ik hiervan moet vinden… Als ik in de stad, dorp of zelfs in de dierentuin loop, word ik echt vaak aangestaard. Of nou ja, mijn buik dan. Vrouwen die zich meteen focussen op mijn buik en daarna lief lachen of snel hun vriend aanwijzen; zouden deze mensen dan ook een kinderwens hebben of?

Dit zijn voor mij de voornaamste opvallende veranderingen in het 3e trimester! Komt het bij jou bekend voor?

Liefs,

Leonie

 

4 thoughts on “Mamakraamt: Het 3e Trimester

  1. Heel herkenbaar. Die vergeetachtigheid werd bij mij nog erger toen ik eenmaal was bevallen. Nooit chaotisch geweest, maar nu… En inderdaad die kijkers!! Ik voelde mij af en toe net een wandelende attractie. Dat is nu verschoven naar de kleine die lekker in de kinderwagen ligt. Als je voorbij loopt moeten mensen even hun hoofden draaien om een blik te kunnen werpen in de kinderwagen

    1. Ojee, ik ben benieuwd of dat bij mij ook zo zal zijn.. die vergeetachtigheid is echt helemaal niets. Ik laat ook gewoon dingen slingeren enzo. Hihi.
      Straks zal ik niet meer zo interessant zijn, maar baby des te meer idd. Dat denk ik ook;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.