Mamakraamt: Mamaupdate #6 – Techniek geleerd, Slapeloze nachten en lachen!

Slapeloze nachten
Leuk dat je weer een mamaupdate komt lezen! Vandaag praat ik je weer bij over mijn afgelopen week als mama die ontzettend leuk was, maar die ook wat slapeloze nachten bevatte;)!

Lachen als een malle
Yes! Ze doet ’t en ik vind het werkelijk prachtig! Hoewel ik al wel eerder een lachje gezien had, is het deze week toch wel echt heel veel. We zijn nog aan ’t ontdekken wat ze nou precies heel erg grappig vindt; de gekke bekken, wiegbewegingen of geluiden. Soms lacht ze gewoon om niets lijkt wel; ze zit goed in haar velletje. Wat ook wel erg grappig is, is dat ze gisteren tot aan haar schouders onder de poep zat en maar bleef glimlachen toen ik haar vertelde hoe erg het was, haha.

Flestechniek onder de knie
Ik had bijna de hoop opgegeven en mijn moederhart is een aantal keer flink gebroken, toen ik haar zo enorm hoorde krijsen bij het krijgen van een flesje. Maar jongens, door het doorzetten (van mijn vriend weliswaar), is het toch gelukt en lijkt ze de techniek onder de knie te hebben. Hoe erg ze eerst die speen steeds uit haar mond duwde en maar wat ‘deed’, kan ze nu in een behoorlijk rap tempo die gekolfde melk uit het flesje drinken.
Jeetje, wat een opluchting! Dit betekent dus dat het (bijna) geen moeite meer kost om haar een flesje te geven en dat ze niet meer alleen afhankelijk is van mij. Zo kan iedereen haar een flesje geven en dus de oppas straks ook.

Slapeloze nachten
Op Instagram plaatste ik al een foto van mijn cappucino die ik nodig had in de ochtend, want manman, wat een nacht had ik gehad! Kyra kwam soms om de 1,5 a 2 uur in de nacht! En dan niet willen drinken, nee gewoon een beetje huilen/lachen/druk doen. Met moeite kreeg ik haar dan weer in slaap en als ik haar dan eindelijk weer in slaap had en ik haar in haar bedje probeerde te leggen, begon ze weer. Achja. Die nacht was niet leuk, maar een glimlach de volgende ochtend maakt dan alles weer goed hoor!

Moneyspending
Dat is wat ik de afgelopen week flink heb gedaan. Kyra is bijna uit haar maatje 50 (afhankelijk van het merk), dus ze had wat dingen nodig in 56. Ook hangt overal nu de herfst/winter collectie en kon ik het ook niet laten om wat in maatje 62 te shoppen. Binnenkort een lekkere shoplog online op Mamakraamt!

Liefs,

Leonie

3 thoughts on “Mamakraamt: Mamaupdate #6 – Techniek geleerd, Slapeloze nachten en lachen!

  1. Oh die slapenloze nachten die hebben we hier ook nog steeds. Ik hoop dat ze snel een beetje beter ritme krijgt. Gelukkig begint het er al wat meer op te lijken. Leuk dat je kindje nu zo lacht. Onze meid glimlacht ook al, maar vooral onbewust.
    Margriet onlangs geplaatst…DIY baby rokjeMy Profile

  2. Bah wat ben je moe dan he? Mees komt nu al bijna een maand iedere nacht om de 1,5 a 2 uur. Zelfde verhaal: beetje huilen en soms zelfs gewoon grapjes liggen maken!

    Ahhhh leuk he is dat eerste lachje… ik dacht dat ik niet verliefder kon worden dan op dat moment!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.