Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 20

Vandaag ben ik 21 weken zwanger en dat betekent weer een update van de afgelopen week, week 20! Lees je mee?

Week 20
Potverdorie. Door gebrek aan tijd en aan daglicht heb ik weer geen buikfoto kunnen maken; en dat terwijl ik op de helft zat! Ik baal er een beetje van.. Maar het is niet anders. Mijn vriend stelde voor dit alsnog op de zondag te doen, maar dat betekent dat ik al weer 20+5 dagen was. Dat heeft dan toch ook niet echt meer zoveel zin.
Gelukkig werkt mijn vriend vandaag thuis en kunnen we wel mijn buik met 21 weken op de foto zetten!

Kriebels/Bubbels/Vlindertjes
Inmiddels kan en durf ik wel te zeggen dat ik onze kleine meid dagelijks voel. Wat ik precies voel is lastig uit te leggen, maar het zijn in ieder geval niet mijn darmen want dit voelt zoveel anders!
Ik vind het zo leuk en gezellig dat ik voel dat ze er is waardoor het verliefde gevoel alleen maar sterker wordt. Ik kan niet wachten op die eerste echte trapjes en op het moment dat mijn vriend het ook kan voelen, zodat ik het met hem kan delen.

Onzekerheid
Helaas had ik deze week toch ook wel last van onzekerheid wat dan al snel opspeelt zodra ik de kriebels die dag niet gevoeld heb. Dit was afgelopen donderdag. Ik was wel aan het werk en had ook niet zo mijn dag ofzo. Een beetje geprikkeld, moe en dus onzeker.
Daarbij kwam ook nog eens dat ik een toetje op het werk voorgeschoteld kreeg wat achteraf 2 dagen over datum bleek te zijn (dit proefde ik overigens niet) waardoor ik in de stress schoot of dat al kon betekenen dat het niet goed ging met haar daarbinnen.
Gelukkig heb ik een vriend die mij heel goed kan steunen in mijn onzekere momenten en me ook weer tot rust kan laten komen. En rust betekent vaak dat onze Uk gaat bewegen. Toen ik het bekende gevoel weer gevoeld had, verdween mijn onzekerheid ook weer een beetje…..

Krampen
Totdat ik op zaterdagavond heerlijk op de bank Netflix lag te kijken en ik best wel wat menstruatiekrampen kreeg. Daar begon de onzekerheid weer. Waarom menstruatiekrampen, in godsnaam?! Ik schoot opnieuw in de stress en mijn vriend ging weer rustig op internet zoeken en kon mij vertellen dat dit er helemaal bij hoort; de baarmoeder rekt dan uit, want er groeit een mensje daarbinnen.
Door mijn hoofd schoot al dat ik misschien een miskraam zou krijgen en ik vloog naar de wc om te kijken of ik niet bloedde (wat gelukkig dus niet het geval was). Oh vreselijk die onzekerheid!
Mijn vriend warmde een kruik op (die eigenlijk voor onze kleine meid is, namelijk de KipKep) en legde deze op mijn buik. Jeetje; dat hielp enorm. De krampen verdwenen en langzaamaan nam mijn onzekerheid en stress weer af. Even later ben ik in bed gaan liggen en gelukkig voelde ik haar weer goed.

ZwangerFit
Ik heb mij ingeschreven voor ZwangerFit! Het lijkt me gewoon wel leuk om met andere zwangeren wat actiefs te doen, onder professionele begeleiding. Zo weet ik ook zeker dat de bewegingen die ik daar maak ook mogen/kunnen en zo probeer ik toch, naast de Zumba lessen die ik volg, goed in beweging te blijven.
Zodra ik wat meer lessen heb gevolgd, zal ik zeker mijn ervaring hier delen.

Wat een week
Van euforie omdat ik haar vaak zo enorm goed kon voelen naar onzekerheid en stress naar weer verliefd tot over mijn oren. Het hoort er vast allemaal bij. Gelukkig kijk ik toch terug op een fijne week; al weer over de helft en ik voel me echt zwanger nu dat ik ook voel dat er een klein meisje aan het bewegen is.

Morgenochtend hebben we weer een afspraak bij de verloskundige en mogen we weer naar het mooie geluid van haar hartje luisteren. Zo leuk!

Liefs,

Leonie

3 thoughts on “Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 20

  1. Ach geeft toch niets, dat buikfoto’s dan net iets later worden gemaakt. 😉 Soms is er gewoon even geen tijd of is er geen mogelijkheid om precies op een dag een foto te maken. Wat leuk dat je je hebt ingeschreven voor zo’n sportgroepje, ben benieuwd wat je er van vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.