Mamaupdate #26 – Broodkorstje, eigen kamer en tandje likken

Het is weer woensdag, dus mamaupdate dag! Vandaag klets ik je bij over het geven van een broodkorstje en dat ze continu haar doorkomende tandje aan ’t likken is..

Kyra’s kamertje
Haar kamertje wordt nu volledig gebruikt – want Kyra slaapt nu ook op haar eigen kamer! Maandag schreef ik er al een update over en nu nog steeds gaat het erg goed! Ik had eigenlijk niet beter kunnen wensen… Echt een last van m’n schouders dat dit geen problemen heeft opgeleverd *klopt af*.

Tandje
Kyra had een hele tijd terug al een inimini wit stipje op haar tandvlees, een tandje, maar hij zette niet door. Nu is dat tandje toch zeker wel wat hoger gekomen (incl. scherp randje) en likt ze er continu aan. Het ziet er erg charmant uit…

Broodkorstje eten
Gisteren besloot ik eens een korstje brood te geven (na wat overleg met andere mama’s). Ik ben wat het uitproberen van ‘voedsel’ nogal een noob en ik weet dus niet echt wat ik al wel en niet kan geven. Nu heb ik wel het boek ‘opperdepop’, maar dat boek legt mij uit hoe ik hapjes moet maken, niet wanneer ik papjes en/of rijstwafels/brood kan geven.
Nou, ik had niet verwacht dat dit zo goed naar binnen zou gaan! Eerst was het nog al wennen voor d’r, maar al gauw had ze ’t door en bleef ze lekker sabbelen. Bijna het gehele korstje heeft ze opgegeten. Trotse mama hier!

Mocht je tips hebben in wat ik al kan geven aan een baby van 6 maanden, ik hoor ze graag!

Liefs,

Leonie

3 thoughts on “Mamaupdate #26 – Broodkorstje, eigen kamer en tandje likken

 1. Fruit, groente, aardappel, rijst, pasta, liga hapje, een pap van de borstvoeding maken.
  Je kan alle kanten op naast de borstvoeding 🙂
  Hoe vaak voedt je nog per dag? (Borstvoeding)

 2. Je mag met 6 maanden bijna al het fruit en alle groenten geven. Groenten wel eerst even koken van te voren. Alleen verschillende koolsoorten worden nog afgeraden, m.u.v. bloemkool en broccoli. Fruit mag ook allemaal maar een beetje opletten met aardbeien en ander rood fruit, daar krijgen sommige babies uitslag van. Ook met citrus fruit kan je beter nog even wachten. Verder mag je ook al brood (licht bruin), rijst, pasta en aardappelen geven.
  Om een voorbeeld te geven:
  Annebel is nu 6 maanden en ze is al gewend aan hapjes want wij zijn daar al met 4 maanden mee begonnen. Haar schema ziet er nu zo uit.
  7:00 uur: 200ml melk
  10:00 uur: 1 stuks fruit (banaan kan ze zelf uit het vuistje eten, andere dingen prak ik nog. Ze houdt ook erg van mango en appel).
  12:00 uur: 1/2 tot 1 boterhammetje met boter. Ze eet deze ook zelf uit het vuistje. Een korstje is erg fijn trouwens om op te sabbelen als er tandjes doorkomen. Daarna krijgt ze nog 200ml melk, die drinkt ze niet altijd helemaal op.
  15:00 uur: 130ml melk en soms een halve soepstengel.
  18:00 uur: Een klein maaltijdje van groenten met iets van rijst, pasta of aardappel. (Annebel is dol op bloemkool, wortel, bietjes, komkommer, avocado… eigenlijk bijna alles lust ze wel).
  19:15 uur: 200ml melk en dan naar bed.
  Ze heeft nu geen nachtvoeding meer nodig. Maar babies die borstvoeding krijgen hebben dat soms nog wel.

  Ik hoop dat je er wat aan hebt. Succes!
  Margriet onlangs geplaatst…Annebel 6 maandenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.