Mamaupdate #51 – Daar ben ik weer!

Het heeft even geduurd, maar ik heb mijn laptop er weer eens bij gepakt om een blogje te tikken. Vandaag klets ik je weer een beetje bij.

Eerste stapjes!
Jeetje, vorige week maandag zette Kyra ineens los een stapje! Ik was er helemaal ondersteboven van – zo trots! Vervolgens hield mijn moeder haar handjes los toen ze weer wat liep en jahoor, ze stapte zo zo’n 3/4 stapjes naar mij toe. Wauw. Ik heb toen toch even een traantje gelaten. Man, wat gaat ’t allemaal snel.
Het zal vast niet heel lang meer duren totdat mevrouw echt gaat lopen. Haar loopkarretje is het nu ook helemaal en gaan zitten is niet iets wat ze nog leuk vindt.. haha.

Plek gevonden
We wonen nu ruim 2 weken in ons huis ik kan nu wel zeggen dat we echt ons plekje hebben gevonden. De meubels staan, onze hond is er weer bij en we wonen nu in een heerlijk ruim huis in een mooie omgeving. Kyra heeft alle ruimte om te kruipen (straks lopen) en maakt daar dan ook goed gebruik van. Heerlijk genieten!

Voorkeur?
Het lijkt de laatste tijd alsof ze een beetje een voorkeur heeft voor mij. Als ze huilt en haar papa heeft haar vast, dan strekt ze haar armpjes naar mij toe, dat soort dingen. Ik probeer dan niet teveel eraan toe te geven, want ook haar papa kan haar gewoon troosten. Maar lastig is dat dan wel.

Woordjes!
Kyra vindt het enorm leuk en interessant om dingen aan te wijzen en dan te horen wat dat dan is… “Was” zegt ze dan en dan moeten we vertellen hoe het heet. Zo heeft ze in een korte tijd al behoorlijk wat woordjes eigen gemaakt: “Bath”, (bad) “Does”, (douche) “Ijs”, “Pet”, “Aardbuh” (aardbei), “Uit”, “Boek”.
Ook geluiden van dieren kan ze soms na doen. Als we vragen: ‘wat zegt het hondje’ dan zegt ze “wafwafwaf”. Of het paardje en dan zegt ze “hiiii”. Zo’n leuke fase dit!

Maandupdates
Toen Kyra nog een jaar moest worden schreef ik iedere maand een update. Ik ben daar mee gestopt toen ze een werd..Maar waarom? Haar ontwikkeling gaat zo super snel en het is zonde om dit niet bij te houden. Tevens worden deze updates altijd goed gelezen, dus ik ga proberen dit weer op te pakken.

Zo, nu ben je weer ’n beetje op de hoogte!

Liefs,

Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.