Onze vakantiebestemming

Vakantiebestemming
Jaja, een paar weekjes terug lazen jullie ’t al: wij hebben onze vakantie geboekt! Vandaag vertel ik jullie over onze vakantiebestemming en waarom we deze keuze hebben gemaakt. Benieuwd geworden? Lees dan verder!

Kreta
We gaan naar Kreta toe. We hebben een tijdje lopen brainstormen wat we nou graag wilden en wat een handige locatie zou kunnen zijn. Wat we belangrijk vinden: zon, zwembad, rust maar ook de mogelijkheid om wat te gaan doen.
Nu konden we met de auto naar bijvoorbeeld Frankrijk rijden, maar we hebben beiden een kleine auto + een lange rit in de auto zagen we ook niet echt zitten. Maximaal 3a4 uurtjes vliegen leek ons dan een betere optie. We bekeken verschillende sites en mogelijkheden en kwamen uiteindelijk uit bij Elizawashere.nl. Een site die de bijzondere, niet te toeristische plekjes uitkiest. En na wat zoeken kwamen we steeds terug op dezelfde locatie in Kreta: Avdou.

Accomodatie
We zijn beiden niet zo dol op mega tourisme/drukte. Aangezien dit onze eerste (echte) vakantie wordt met Kyra, vinden we het belangrijk dat we echt kunnen genieten van elkaar en de zonnige locatie. Een All Inclusive hotel hoorde daar niet bij. Het lijkt ons gemakkelijk om te kunnen ontbijten wanneer we willen en niet gebonden te zijn aan bepaalde tijden.
We hebben er voor gekozen om daarom in ieder geval de mogelijkheid te hebben om zelf te koken.
Aangezien we rust en luxe wel lekker vinden, besloten we te gaan voor een huis met eigen privé zwembad. Heerlijk – ons eigen plekje! Er zit ook een gezamenlijk zwembad bij de accommodatie (met een poolbar en dergelijke), dus de ‘drukte’ opzoeken kan ook nog altijd.
Onze accommodatie ligt dichtbij een dorpje en een supermarkt; dus dat is ideaal. Daarnaast hebben we er een auto bij gehuurd waardoor we lekker op pad kunnen gaan zodra we willen.

To do
Ik heb er onwijs veel zin in, maar ik vind het ook wel spannend! We gaan natuurlijk voor het eerst ‘lang’ weg en ook nog eens vliegen. Dat vliegen vind ik spannend door het opstijgen en dalen (vanwege de oortjes), maar die 3 uurtjes ‘doorkomen’ moet ons wel lukken. Op het vliegveld gaan we gewoon maken van onze Tula wanneer nodig. Eenmaal daar zal het wel even wennen zijn en wie weet onze hele structuur in de war gooien, maar ach! We gaan gewoon goed kijken naar wat Kyra aangeeft en nodig heeft en daar passen we ons op aan.
We moeten dus binnenkort pasfoto’s gaan maken voor Kyra, want we gaan een ID-bewijs aanvragen. Daarnaast moeten we eens gaan kijken naar een goede buggy, gezien we onze (dure) Joolz kinderwagen niet mee willen nemen.

Heb jij ‘buggy-tips’ voor ons?

Liefs,

Leonie

3 thoughts on “Onze vakantiebestemming

  1. Qua buggy tips of een maclaren, rib uit je lijf of gewoon via marktplaats. Of een quinny want daat kun je de maxicosi op zetten wat ook wel weer handig is als je een auto huurt. Autostoel technisch dan. Ik vind die ID kaart van Emily ook zo schattig!

    Maar wat een mooi plaatjes! Zeker iets om naar uit te kijken, aftellen maar!
    Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Geen DIY maar IVF. Even kletsen. Waarom en hoe nu verder?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.