Stress van de babyfoon

Je zal wel denken, wat een vreemde titel!? Maar dit is iets wat voor mij/ons heel normaal is de laatste nachten…

Bedtijd
Elke avond rond 18:00/19:00 breng ik Kyra naar bed. Vaak is ze dan echt heel erg moe (ze doet ook nog maar 1 dutje per dag) en nadat ze nog wat heeft gedronken bij me, ik haar tandjes heb gepoetst, valt ze meestal wel direct in slaap.

Goede tijden
Het ging een poos erg goed. Zodra ik Kyra in bed had gelegd, wist ik dat ik haar pas weer de volgende ochtend zou zien en dat we echt een avond samen hadden + een nacht konden doorslapen. Zonder problemen ging ik zelf tanden poetsen en naar bed. Heerlijk! De babyfoon lag wel naast me, maar sprong nooit aan, want Kyra sliep gewoon lekker diep.

Pfff
Maar sinds weer een aantal nachten gaat het weer niet zo best. Kyra wordt rond 23:00/00:00 wakker.. Ze staat ineens in bed. Het lijkt dan alsof ze nog half slaapt, dus ik stop haar weer lekker in en wens haar weer welterusten. Maar dan begint ze extreem te huilen en steekt haar armen in de lucht (wens om op te tillen). Ik probeer hier niet altijd aan toe te geven, maar soms is dit het enige middel om haar rustig te krijgen. Dan ga ik op de stoel zitten en dan ontspant ze zich volledig tegen mij aan. Wanneer ze weer rustig is, leg ik haar weer terug in haar bedje. Ze draait wat, zoekt een goede houding en ik loop dan weer terug naar onze slaapkamer. “Yes, gelukt” denk ik dan.
Maar wanneer ik dan net weer een beetje in dromenland beland, springt de babyfoon aan en begint hetzelfde liedje weer opnieuw.

Stress
Het is nu al een tijd aan de gang dat ik soms echt een stressgevoel krijg als die babyfoon aanspringt. Soms wil ik niet eens meer slapen, omdat ik anders zo uit mijn slaap schrik van dat ding.
We zijn soms echt van 00:00 – 03:00 bezig om Kyra weer in slaap te krijgen. Soms zijn we zo moe, dat we de volgende ochtend niet eens meer kunnen herinneren hoelang we bezig zijn geweest, haha.

Arm meiske
Ze is verder trouwens echt enorm vrolijk, overdag is er niets aan de hand. Als ik nou toch eens zou weten wat de reden was dat ze zo overstuur kan raken in de nacht? Ik vind het erg sneu dat ze zelf niet altijd een nacht kan doorslapen, want die slaap heeft ze echt wel nodig. Ze is zo overstuur en dat breekt mijn moederhart keer op keer.

Hopelijk is het een fase en duurt ‘ie niet heel lang meer, haha. Ik hoorde laatst ook iets over “nachtangsten”, dus wie weet moet ik me daar wat meer in gaan verdiepen.

Liefs,

Leonie

4 thoughts on “Stress van de babyfoon

 1. Oh wat rot. Wij hebben het met Emily ook gehad, en toen werd het zo’n cirkeltje. Ze werd wakker van het dromen, je troost ze, haalt ze uit bed, en weer terug. Hier was dat op een gegeven moment andersom, ze werd wakker om getroost te worden. Steeds vaker en erger. Wij probeerde ze in haar bedje te troosten zonder haar eruit te halen. Ik heb toen contact opgenomen met het consultatiebureau voor tips ed, daar had ik erg veel aan.
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Mijn ode aan mijn cabrio seizoen van 2017My Profile

  1. Dat proberen wij ook meestal; troosten in bed en niet eruit halen.
   Gelukkig gaat het nu zo’n 4 nachten al aardig goed! *Alles is een fase*, hihi

 2. Herkenbaar, hier ook heel lang gehad bij de jongste. Het zijn inderdaad een soort van nachtangsten. Ik vond het heel moeilijk mee omgaan, ook omdat ik mijn zoontje heel moeilijk kon troosten. Wat hier uiteindelijk werkte was hem heel streng, kordaat toespreken dat hij moest gaan slapen. Na een paar nachten was het over. Toch heb ik nog nooit ergens gelezen dat andere ouders dat doen, dus echt een tip wil ik het niet noemen. Werkt misschien alleen hier.
  Succes met de nachten! Het komt uiteindelijk goed!

  1. Bedankt voor je reactie. Toch fijn te lezen dat het herkenbaar is!
   Streng toespreken heeft vriendlief 1x gedaan, maar werd toen alleen maar erger en heftiger dat hij er spijt van had. Dat werkt voor ons gewoon niet. Ach; het is en blijven fases. Gelukkig is het niet altijd een hele lange periode dat het alleen maar ‘slecht’ gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.