The Mommy Tag

The Mommy Tag

Hij stond eigenlijk al een tijdje op mijn lijstje: The Mommy Tag invullen! Een vragenlijst met 20 vragen over het moederschap. Deze vragen zijn allemaal verzonnen door de meiden van Little Wonder World en vandaag deel ik mijn antwoorden met jullie!

1. Ben je een werkende  of een thuisblijfmama?
Ik ben een werkende mama! Al heb ik mijn uren wel behoorlijk terug geschroefd.. Ik ben namelijk 10 uur minder gaan werken (ik neem ouderschapsverlof op) en werk daardoor nu nog 20 uur in de week. Dit is ongeveer 2 a 3 diensten per week en ik vind het heerlijk. De rest van de tijd kan ik lekker volledig in Kyra stoppen.

2. Zou je het anders willen?
Hoewel ik er nog steeds moeite mee heb om Kyra ‘achter te laten’ als ik ga werken, zou ik het niet anders willen. Ik vind die 20 uur werken ergens ook wel lekker: even mijn hersens laten kraken, even wat anders doen dan moederen en even het huis uit. Ik denk niet dat ik een leuke mama zou zijn als ik 24/7 thuis zou zitten.

3. Slaapt je kind altijd in zijn/haar eigen bedje of wiegje?
‘Vroeger’ niet, maar sinds dat ze ongeveer 3 maanden oud is wel. We hebben hier behoorlijk wat energie in moeten steken, want Kyra hing veel liever bij ons en viel dan lekker in slaap. Door de slaaptraining – wat ik echt pittig vond – is Kyra gewend geraakt aan haar ledikantje en kunnen we haar makkelijk in bed leggen.

4. De beste aankoop voor je kindje?
Ik denk de Tula! Hoewel ‘ie nu minder gebruikt wordt, hebben we Kyra wel echt enorm veel gedragen. Vooral mijn vriend, als ik was werken. Nu dat ’t wat minder mooi weer is wandel ik liever met de kinderwagen, maar straks in de lente weet ik wel zeker dat de Tula weer veel gebruikt gaat worden. Kom maar op met die wandelingen!

5. Hoeveel kinderen wens je?
Mocht het ons gegund zijn, dan zouden we graag nog een tweede kindje erbij willen.

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?
Haha. Ik denk eens per maand/twee maanden. We moeten eigenlijk wat ‘strenger’ zijn en dit al vooruit plannen. Nu gaan we toch gewoon vaak even lekker weg met Kyra.

7. Favoriete bezigheid met je kindje?
Ik vind het heerlijk als Kyra net wakker is en ik haar naast me neer leg in bed. Samen lekker wakker worden, knuffelen, spelen.
Maar ook het babyzwemmen vond ik fantastisch. Nouja, eigenlijk is alles leuk.

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Eigenlijk valt het wel mee! Maar vestjes/jasjes met capuchon of kleertjes die d’r niet eens mooi staan…

9. Het favoriete eten van je kindje?
Moedermelk! Kyra drinkt nog steeds het liefst aan de borst. Langzaamaan begint ze die hapjes wel leuk en lekker te vinden, maar ik heb niet het idee dat ze dat nu liever eet dan borstvoeding.
Brood of een soepstengel gaat er altijd wel goed in.

10. Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
Nope. Ik zou dat graag, op ten duur, wel willen. Maar eigenlijk is het (nog) niet nodig. Alles kan in onze auto’s voor een dagje weg. Maar als we langer weg willen, word dat al gauw een probleem. Haha.

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor de zwangerschap?
Lichter! Wauw, dat ik dat kan zeggen, geweldig. Door Weight Watchers ben ik (extra) gewicht verloren waardoor ik nu echt een stuk lichter ben dan voor de zwangerschap.

12. Wat is je droom vakantie met kids?
Ik heb enorm veel zin in onze vakantie naar Kreta. We gaan lekker in een prive-villaa’tje zitten met eigen zwembad. Dat lijkt me voor nu echt ideaal met een baby.
Ooit, over heel veel jaar, zou ik met mijn gezin wel graag een trip naar Amerika willen maken.

13. En je droom vakantie zonder kids?
Ik wil nog heel graag naar IJsland toe. Maar dat kan natuurlijk ook met de kids..

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Veel! Ik ben nu veel sneller tevreden met van alles – want het mooiste in mijn leven heb ik al. Ik geniet echt enorm van Kyra en zij (en natuurlijk mijn andere dierbaren) geeft me zo’n rijk gevoel, de rest doet er eigenlijk niet zo veel meer toe.

15. Mijn hart smelt als ik ……….
Kyra zie lachen en als mijn vriend haar in z’n armen heeft.

16. Waar shop jij de leukste kinderkleding?
Zara, Hema, Zeeman en Prenatal.

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
Ik heb een hele fijne dagcreme van Babor – daar kan ik niet meer zonder! Verder gebruik ik sinds ik mama ben graag een beetje concealer onder m’n ogen.. haha.

18. A-merk of huismerk?
Een mix van beide! Soms vind ik huismerkproducten echt niet fijn.

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?
Jep, vanaf kinds af aan al.

20. Wat is het leukste aan het moederschap?
Jeetje, ik vind eigenlijk alles leuk en bijzonder. Maar vooral de band die je opbouwt, de ontwikkelingen die ze doormaakt en het trotse gevoel wat je al kan voelen bij een lachje of een ditje/datje.

Neem ‘m gerust over als je wil en laat me weten als je ‘m ook hebt ingevuld, dan kom ik even lezen:).

Liefs,

Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.