Zwangerschapsupdate 2.7; week 38 t/m week 40

De laatste zwangerschapsupdate! Ik vertel je over de laatste (zware) loodjes…

Week 38
De harde buiken en menstruatiekrampen zette deze week weer door. Ik heb zelfs krampen gehad die ik moest weg puffen… Het waren er twee waar 20 minuten tussen zat. Het is (helaas) niet doorgezet, maar de gehele nacht heb ik onrustig gelegen en een zwaar ongemakkelijk gevoel in mijn buik gehad.
De ochtend ook nog een flinke kramp/wee, maar Kyra werd wakker en het stopte ook weer… Wat zijn die voor-weeën vervelend zeg.
Ik herken dit ook helemaal niet van toen met Kyra… Door dit ‘voorwerk’ heb ik wel het idee dat het niet lang meer duurt voordat ze gaat komen:).

Week 39
De onrust blijft doorgaan. Veel harde buiken, af en toe voor-weeën, pff. Ze maakt me nu al gek! Ik denk steeds dat het niet lang meer duurt, maar ja…
Deze week voelt m’n buik echt minder fijn, ben ik slakkensloom en kom ik eigenlijk al niet meer heel veel verder dan het dorp. Dit maakt dat ik soms dat ik het idee heb dat ik Kyra te kort doe, omdat ik gewoon niet meer zo lekker kan spelen. Al lijkt ze het wel te snappen en geeft me handjes (om uit stoel op te staan) of stelt voor om even een luisterboekje te luisteren omdat mama ‘moe’ is na de wandeling met de hond;).
Kyra is geboren met 39+6 en ook bij deze baby dacht ik dat ze deze nacht wilde komen. Het was weer onrustig met harde buiken en krampen, maar niets wat op een echte wee leek.

Week 40
Nooit gedacht dat ik deze datum zou halen! De uitgerekende datum, na al die onrust? Jeetje. De controle bij de VK was weer goed, bloeddruk wel iets hoger, maar dat is normaal tegen ’t eind van de zwangerschap.
Zelf voel ik me minder (emotioneel), ik had gehoopt dat ze eerder kwam en nu ga ik zelfs over de uitgerekende datum heen! Fysiek is het ook echt wel zwaar, zeker ook de hele dag in de weer met een lieve maar drukke peuter.
Elke dag/nacht dat er niets gebeurd voelt als een flinke teleurstelling… Ik ben er zo klaar voor!
Tijdens de controle bij de VK hebben we afgesproken bij 41 weken te gaan strippen, mocht ze er dan nog niet zijn… Toch hoop ik dat het spontaan vanzelf op gang komt.

Zo. En zoals (velen) van jullie weten, heb ik de 41 weken net niet gehaald.. Ik zal mijn bevallingsverhaal snel delen. Bedankt voor ’t lezen weer.

Liefs Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.