Het ritme van Kyra (21 maanden)

Na een hoop aanvragen, besloten om opnieuw ons ritme te beschrijven. De vorige is namelijk al weer een hele tijd terug. Vandaag weer eens tijd voor een update. Lees je mee?

06:15/06:30 – Wakker!
Het verschilt een beetje per dag. De ene dag slaapt ze nog even verder, de andere dag kletst ze de oren van je kop om 6:30. Ik haal haar dan ook gewoon uit bed en knuffel haar lekker in ons bed.

06:30 – Spelen/Voorlezen/Gek doen
Ze speelt meestal met haar knuffels (die ze mee neemt uit haar bedje). Deze laat ze dansen, ze knuffelt er mee of ze verstopt ze bij ons in bed. Af en toe lezen we Nijntje o.i.d.

07:00 – Flesje melk
Ik zou er wel wat vragen over krijgen, maar wij hebben besloten Kyra nog even lekker een flesje melk te geven in de ochtend. Gewoon omdat ze wel die vetten kan gebruiken (het is een smal ding hoor) en het rustig opstarten gewoon heerlijk is!

07:30 – Plop
Na het flesje melk kruipt ze lekker tussen ons in en kijken we haar filmpjes op Youtube: Kabouter Plop, Mickey, Thunder, etc.
Terwijl zij lekker mee danst en kletst, drinken wij ons kopje koffie op (in bed).

07:45 – Bad/Douche
Dit tijdstip staat niet helemaal vast hoor, maar meestal na het rustig opstarten gaat Kyra met een van ons mee onder de douche of gaan we samen in bad met al haar badvriendjes. Dit doen we overigens niet elke dag, want Kyra heeft een behoorlijke droge huid en wat mij betreft ook niet nodig om haar dagelijks in bad te doen.
We slaan dus soms een dagje over en dan wassen we haar met een washand.

08:15 – Aankleden, vitamine D en spiegel
Kyra wil graag haar kleding zelf uit kiezen. Meestal bevat die kleding dan een opdruk van een konijntje/poesje/flamingo’s/ananassen, haha. Na het aankleden krijgt ze haar vitamine D druppels en vervolgens roept ze al “spiegel kijken” omdat ze graag wil zien hoe ze eruit ziet;).

08:30 – Spiegel kijken
Ook dit doen we nog steeds elke ochtend. Kyra is dol op complimentjes en straalt dan ook echt. Vooral als ze een haarclipje of haarbandje in heeft, wil ze heel graag in de spiegel kijken.

08:35 – Lunaaaa
Kyra is gek op onze hond Luna en ze begroet haar dan ook elke ochtend. Soms geeft ze haar dan ook eten (samen met een van ons).

08:45/09:00 – Ontbijt
We gaan aan tafel en ik smeer voor haar een boterham of we eten een bak kwark samen. Afhankelijk wat we daarvoor in huis hebben.

09:30 – Speel tijd! Of boodschappen doen
Na het ontbijt gaan we lekker spelen met haar poppen, in het keukentje of lees ik het ene na het andere boekje voor. Soms gaan we boodschappen doen; dan hebben we dat maar alvast in huis;).

10:00 – Fruitje
Als Kyra heeft ontbeten met een boterham, dan krijgt ze rond 10:00 altijd nog fruit (anders heeft ze dit al gehad in haar kwark). Ze is gek op bananen, maar nu gaat rood fruit er ook erg goed in.
Heeft ze kwark gegeten, dan eet ze een ander snackje; zoals een plakje peperkoek of een eierkoek.

10:30 – Boekjes lezen
Meestal, net voordat Kyra naar bed gaat, lezen we nog even een boekje.

10:45 – Welterusten kus geven
Ja, Kyra gaat op dit tijdstip al naar bed. Ze is gewoon erg moe en kan bijna niet meer op haar benen staan en knuffelt continu het tapijt of de bank… ze wordt wat hangerig. Dan vertel ik haar dat ze welterusten kusjes mag gaan geven en elke dag is dit verschillend. De ene keer kust ze alleen Luna. De andere keer wil ze de tulpen op tafel, de vlinder-stickertjes op haar tekening of mijn koffiekopje een kusje geven.

11:00 – Middagdutje
Vrijwel direct nadat ik haar in heb gestopt, valt ze in slaap voor zo’n 1,5 – 2 uur. Dit is dan ook haar enige slaapje wat ze nog pakt overdag.

13:00 – Lunch
Kyra is wakker en nadat ik haar luier heb verschoond gaan we samen aan tafel. We lunchen allebei twee boterhammen. De ene keer is dit gewoon met ‘basic’ beleg als Jam o.i.d. De andere keer soppen we onze boterhammen in een kop tomatensoep of bak ik een ei.

13:30 – Op pad!
Mijn favoriete tijdstip. Kyra en ik gaan wat leuks doen. Ons uitje samen is echt de kinderboerderij bezoeken. Dit doen we dan ook wekelijks. Heerlijk samen beestjes aaien, spelen in de speeltuin en daar nog een hapje en een drankje doen, om vervolgens nog een keer de beestjes te gaan aaien. Ze geniet hier echt extreem van en heeft het er meestal aantal dagen later nog steeds over dat ze “Biggetjes aait” (biggetjes geaaid heeft).

16:30 – Juf Roos
Meestal rond dit tijdstip zijn we wel weer thuis, hebben we Luna uit gelaten en is het tijd om te gaan koken. Kyra ‘kookt’ af en toe mee, maar meestal zet ik haar even een tijdje voor de tv. Ze kijkt graag Juf Roos en kan alle liedjes meestal al herkennen en mee zingen. (Ben ik de enige die Gijs zo vreselijk vind om naar te kijken, haha)

17:00 – Papa klaar!
Mijn vriend werkt meestal thuis en is dan ook vaak rond 17:00 beneden om nog even lekker met Kyra te zijn, voordat we gaan eten. De ene keer leest hij wat boekjes, de andere keer gaan ze dansen, knuffelen of stoeien, etc.

17:30 – Food
De maaltijd staat op tafel en we gaan gezamenlijk eten. Het is afhankelijk van wat we eten, hoe Kyra eet. Meestal vind ze stampotjes of gebakken krieltjes het lekkerst. Het werkt dan ook goed om haar eerst een hapje groente te geven en daarna mag ze een aardappeltje of een stukje vlees. Zo krijgt ze toch alles meestal binnen :).

18:00/18:30 – Sleepy time
Rond deze tijd is Kyra echt ‘op’ aan het raken. Ze speelt soms nog even beneden, zodat wij even kunnen afruimen, maar dan gaat ze langzaam aan naar boven. Verschonen, pyjama aan en nog een flesje melk (ja, dat doen we nog). Daarna slaapt ze door tot de volgende ochtend!

That’s it! Mocht je vragen hebben, stel ze in de comments!

Liefs,

Leonie

 

One thought on “Het ritme van Kyra (21 maanden)

  1. Leuk om te lezen! Hier is het ritme ongeveer hetzelfde… alleen is Veerle niet zo vroeg wakker. En lekker een flesje melk geven toch, als ze dat nog lekker vindt! Veerle drinkt dat ook nog voor het slapen gaan, anders gaat ze echt niet slapen haha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.