Kyra is 7 maanden oud!

We zijn alweer een maand verder; gister werd Kyra 7 maanden oud. Vandaag weer een maandupdate over mijn kleine mupke.

Groei
Kyra groeit goed heb ik het idee. We zijn al een tijdje niet naar het concultatiebureau geweest, dus precieze cijfers o.i.d. heb ik deze update niet. Ze wordt echt zwaarder – die maxicosi tillen is echt geen pretje meer – en ook haar ‘spekkies’ op haar armen en beentjes groeien goed mee. Heerlijk.

Slaap
Kyra is afgelopen maand verhuisnaar haar eigen kamertje. En wauw; alsof er niets verandert is. Ze doet ’t ontzettend goed.
Overdag slapen verloopt heel wisselend de laatste tijd. Soms slaapt ze maar twee keer 30 minuten en soms pakt ze alleen in haar ochtenddut al 1,5 uur slaap.
Over het algemeen slaapt ze nog steeds 2 a 3 keer overdag: rond 09:00, 12:30 en om 15:00. Soms slaat ze de 12:30 dut over, omdat we dan weg zijn of omdat het spelen veel te leuk is;).
De nachten verlopen ook nog heel wisselend, maar ik kan je wel vertellen dat ik afgelopen maand voor het eerst een aantal nachten heb kunnen doorslapen! Helaas is het niet standaard; maar toch heeft ze een aantal nachten van 18:00 – 07:00 geslapen en wauw, dat doet een mens goed.
Mocht dat niet het geval zijn, dan word Kyra rond 03/04 uur wakker voor voeding en slaapt daarna weer lekker verder.

Overdag
Het is echt een en al pret als ze wakker/beneden is. Ik kan zo enorm van haar genieten. De laatste tijd spelen we vaak samen op de grond; dan leg ik gewoon wat speelgoed om ons heen en gaan we lekker samen keutelen. Ook vind ze het rollen op de buik nu een stuk interessanter en draait eigenlijk continu. Ze is nu ook langzaamaan het tijgeren aan ’t proberen…
Samen zingen, dansen en gek doen; heerlijk. Het liedje “klap eens in je handjes” is een favoriet en dan lacht ze hardop.
Ze heeft het ook altijd naar haar zin in haar Stokke stoel. Lekker rechtop zitten en spelen (of eten); Kyra vermaakt zich prima.

Voeding
De afgelopen maand stond in het teken van babyhapjes proberen en wat hebben we een schik gehad. Ik vind het ontzettend leuk om voor haar verse hapjes te maken en te zien hoe ze daarop reageert. Tot nu toe hebben we voornamelijk groente gegeven: witlof, worteltjes, bloemkool, pompoen, sperziebonen en broccoli (maar dat was geen succes). En ze heeft een keer peer op. Peer, bloemkool en pompoen kunnen we wel favoriet noemen denk ik.
Daarnaast krijgt Kyra ook dagelijks een korstje brood en dat vind ze echt leuk en lekker. Dat gaat er altijd wel goed in.
Die hapjes zijn allemaal nog als snack en vervangen (nog) niet een volledige voeding. Ik voed haar dan ook gewoon nog steeds ongeveer 5x met de borst en dat verloopt nog prima.

Bijzonderheden
– Kletskous; heerlijk! Kyra is lekker aan het brabbelen en kan echt hele verhalen vertellen.
– Zitten in de Stokke Steps; de Newbornset heeft plaatsgemaakt voor de Babyset en dat vind ze prachtig. Lekker rechtop zitten met het liefst een stuk brood in haar hand.
– Tandjes! Haar twee ondertandjes zijn echt aan het doorkomen. Ze vindt het enorm interessant, want heeft continu haar vingers in haar mond en gaat met haar nageltje erlangs om te ‘voelen’. Ik vind het enorm schattig, maar ook wat minder fijn, aangezien mevrouw me al een aantal keer heeft gebeten tijdens het voeden.
– Tijgeren; Kyra probeert nu langzaamaan naar voren te komen als ze op haar buik ligt. Dit gaat nog echt niet van harte, maar ze probeert het al wel!
– Haphaphap; Kyra vindt aan tafel zitten en ‘mee eten’ helemaal leuk en lekker.
– Stinkiestink; doordat ze nu vast voedsel krijgt, verandert er ook wat in haar stoelgang. Ze heeft nu wat meer moeite, maar hopelijk went dat snel. Daarbij is de geur ook enorm verandert – pfoe.

Het was een heerlijke maand, ik heb zo’n prachtkind! Ik ben weer benieuwd naar komende ontwikkelingen en bijzonderheden.

Liefs,

Leonie

4 thoughts on “Kyra is 7 maanden oud!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.