Mamakraamt: Babynamen

Mijn vriend en ik zijn het (gelukkig) veel met elkaar eens over bepaalde dingen. Denk bijvoorbeeld aan het interieur, het kiezen van huisdieren, bepaalde gedachtegangen enzovoort. Laatst hadden we het over babynamen aangezien ik hem graag ‘mijn lijstje’ wilde laten zien met namen die ik de afgelopen tijd had verzameld en jeetje: hij kon bijna alles wel wegstrepen!

Mamakraamt

Nu ben ik toch wel heel benieuwd of we, als ik straks zwanger mag zijn, überhaupt ooit tot een naam zullen komen. Blijkbaar vind ik dus andere namen mooi dan hij. Mijn vriend opperde een jongensnaam, nadat hij mijn lijstje zo goed als had afgekeurd, en die vond ik helemaal niets. Ojee!

Klopt het dat je allebei het ‘JA!’ gevoel moet hebben wil je een naam echt gevonden hebben? Dat lijkt mij namelijk wel. Je wil toch een naam waarvoor je allebei met trots en plezier voor kiest en niet een naam waar je een aantal maanden aan hebt moeten wennen of iets dergelijks.

Ik begrijp mijn vriend heel goed hoor, dat hij geen naam wil uit de top zoveel. Toch vind ik dat daar behoorlijk leuke babynamen in staan…:) Misschien kunnen we zo’n naam iets verbuigen naar een originele naam?
Het liefst wil ik een korte naam, niet te veel lettergrepen en ook niet te raar/vreemd. Het moet niet al te moeilijk zijn om de naam te kunnen spellen/schrijven. Lekker Hollands vind ik dan wel weer leuk, maar ik wil me in die tijd ook wel verdiepen in namen uit een ander land.
Namen die leiden naar een voetballer of iets dergelijks vind ik vreselijk; dat gaat ‘m sowieso niet worden. Haha.

Zie hier een lijstje van de populairste namen van 2015. Daar staan toch een hoop leuke namen in, vind je niet?

Hoe snel waren jullie het eens over de naam?

Liefs,

Leonie

5 thoughts on “Mamakraamt: Babynamen

  1. Aaah dat lijkt mij heel lastig als je allebeide andere ideeën hebt wat namen betreft. Als het zo ver is, komen jullie er vast uit hoor! 🙂 Ik dacht ook dat het een drama zou worden bij ons, dus toen ik 12 weken zwanger was vond ik dat we er een avond voor moesten zitten. Wij waren het eigenlijk direct met elkaar eens en hadden denk ik maar een uurtje nodig. De naam die we hebben bedacht, vinden we nog steeds mooi en we noemen Beeb thuis ook al gewoon bij zijn naam.

  2. Wij waren het snel eens over de naam. Een meisjesnaam wisten wij eigenlijk al voordat ik zwanger was. We waren het over de naam Brian eens toen ik zo’n 4 maanden zwanger was. Zijn tweede naam Jax hebben we lang over nagedacht. We hadden eerst een andere naam in gedachten maar vonden deze eigenlijk leuker. Ik denk dat we het hier pas over eens waren toen ik 8 maanden zwanger was. Maar het gaat vanzelf hoor! Jullie vinden vanzelf wel een naam die jullie allebei mooi vinden!
    Angela onlangs geplaatst…Lush BrightsideMy Profile

  3. Hier ging dat net zo haha. Voor een dochter hebben we altijd al geweten wat dit moest worden maar voor onze zoon hebben wij ook heel wat discussies gehad. Uiteindelijk is onze zoon vernoemd naar Ayrton Senna 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.