Mamakraamt: De Domestic Goddess TAG

Deze tag leek me wel leuk om te plaatsen op Mamakraamt, zodat jullie mij ook wat beter leren kennen op ‘huishoudelijk gebied’. De tag is gemaakt door Bibian & Manon en ik vind ‘m altijd super leuk om te lezen op andere blogs. Benieuwd naar mijn antwoorden op huishoudelijke vragen? Lees dan vooral verder!

Tag

De was

Droger/aan de waslijn
De waslijn, want wij hebben (nog) geen droger. Ik wil eigenlijk wel graag een droger.. zeker met het oog op de toekomst.
sorteren/alles bij elkaar
Ik sorteer wel. Maar dan op aantal graden was. Nieuwe shirtjes/blousjes van mij was ik vaak maar op 30 graden om ze langer mooi te houden. Verder de rest van alle kleren vaak op 40 en handdoeken en beddengoed en dergelijke lekker op 60 of hoger.
Qua kleur draai ik soms alleen een witte was.. De rest gooi ik gewoon lekker bij elkaar.
Een soort wasmiddel/verschillende soorten wasmiddel
We hebben wel verschillende soorten wasmiddel (voor kleur en witte was), maar omdat ik soms niet eens de was op kleur sorteer, was ik alles met wasmiddel voor gekleurde was.
een wasdag/elke dag een wasje
Ik zou eigenlijk een wasdag moeten inplannen (ik heb best wel een hekel aan wassen). Nu was ik zodra de wasmand goed vol zit en/of ik of mijn vriend weer te weinig kleren in de kast heeft hangen, haha. Oeps:)
kleding strijken: ja/nee
Strijken? Wat is dat?
De blousen van mijn vriend strijkt hij lekker zelf..!

Koken

Makkelijk/culinair
Ik wissel daarin een beetje af. Vaak kies ik toch voor makkelijk hoor. Maar als ik een middag vrij heb, er de tijd ervoor heb en als ik weet dat mijn vriend dan ook met rust thuis kan eten (dus niet na het eten meteen weg hoeft), dan vind ik het nog wel leuk om eens wat uitgebreider te koken.
Weekboodschappen/meerdere keren per week
Bijna dagelijks. We wonen dicht bij AH, dus vaak koop ik de dag zelf de benodigdheden voor het avondeten. De standaard voorraad haalt mijn vriend vaak een keer in de week/twee weken.
vaak hetzelfde per week/veel nieuwe dingen proberen
We eten niet elke week hetzelfde. Ik vind het wel leuk om af en toe wat uit te proberen!
eten bewaren/weggooien
Voordeel van een vriend die alles kan eten zonder dat je ’t ziet: alles gaat op! Mocht ik echt te veel hebben gemaakt, gooien we het weg. Ik heb wel eens geprobeerd wat in te vriezen, maar dat staat er nu nog (na 1 jaar).
aan tafel eten/op de bank eten
Wij eten echt niet altijd aan tafel. Af en toe op de bank met Netflix op tv.. heerlijk!

Poetsen

Stofzuiger/swiffer
Stofzuiger.
Kant-en-klare natte doekjes/zelf sopje maken
Zelf een sopje maken.. Al hebben we ook wel doekjes voor even snel de wc te doen ofzo.
Zelf ramen lappen/door de glazenwasser
Pff, ramen lappen. Dat doet mijn vriend als hij zijn bui heeft. Ik zou erg graag een glazenwasser willen..

Overig

Iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is
We stappen uit het bed, doen de slaapkamerdeur dicht, klaar. Gaan we naar bed? Stappen we weer in waar we uit zijn gekomen.
Heel soms maak ik ons bed op. En ik moet zeggen, dat stapt toch lekkerder in dan zonder op te maken. Misschien toch maar eens volhouden dan.
Met de hand afwassen/vaatwasser
Vaatwasser.. Pannen en dergelijke wassen we wel vaak zelf af. Altijd gezellig;)
Opgeruimd huis/rommelig huis
Graag opgeruimd! Maar soms komt ’t er niet van.
Wie doet het huishouden: jij/partner
Ik doe zeker wel het meest in het huishouden. Hoewel dat ook wel logisch is gezien mijn vriend meer werkt. Hij helpt wel vaak even met de was (omdat ik dat vreselijk vind) en ook de badkamer is zijn pakkie an (omdat ik dat ook vreselijk vind).

Wat vind jij echt een rotklusje in huis?

 

Liefs,

Leonie

5 thoughts on “Mamakraamt: De Domestic Goddess TAG

  1. Ik vind strijken vaak een gedoe, ik doe dat alleen in uiterste noodzaak. Alles scheiden op kleur deed ik niet, maar nu wel deels omdat ik veel roze en rood heb (of althans onze dochter) en als ik dat was met donkere kleuren wordt dat echt heel vaal. Wit was ik ook apart. Ohja en 1 wasdag in de week is wel fijn hoor, dan sta je niet elke dag een was te draaien. Bij ons lukt dat niet altijd, maar ik probeer het wel.
    Sheela onlangs geplaatst…Cadeautips #2My Profile

  2. Wat een leuke tag weer! Ik ga hem van de week overnemen als je het goed vind! En veel dingen herken ik wel, vooral dat strijken.. Dat mag mijn vriend ook lekker zelf doen (A)!
    Angela onlangs geplaatst…GevoelMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.