Mamaupdate #9 – Slapen in het ledikantje en bijna weer werken!

Ledikantje

Het is weer woensdag en daarom staat er weer een nieuwe update klaar! Vandaag vertel ik over slaapjes in eigen bedje en dat ik bijna weer moet werken!

Slapen in het ledikantje
Ondanks dat ik laatst schreef ik dat ik opzoek was naar een ritme en dat ik het oefenen met slapen in het ledikantje nog even ging uitstellen totdat ze 12 weken zou zijn. Nou, ik had de smaak te pakken en had het idee dat het best wel kon; alvast oefenen. Zo gezegd, zo gedaan en zo zijn wij na ons midweekje weg, toch begonnen om in ieder geval 1 slaapje overdag in haar ledikantje te doen. Het is een behoorlijke opgave en niet al te makkelijk, soms valt ze gewoon niet in slaap en loopt ze me lachend aan te kijken. Zelf denk ik dan ook: waar ben ik in godsnaam mee bezig!? Toch hebben we al wel wat succeservaringen gehad. Ze zijn klein; want soms is het maar een slaapje van 15 minuten; maar ik ben dan allang blij dat ze in haar bedje in slaap is gevallen!
Over een tijdje zal ik een artikel schrijven over de werkwijze en hoe het dan gaat…

Midweekje weggeweest
Maandag stond er al een verslagje van online, maar we zijn er lekker een aantal dagen tussenuit geweest. Het was behoorlijk wennen, maar toch zeker ook wel fijn om zoveel quality-time met elkaar te hebben. Het leek wel alsof Kyra door had toen we weer thuis waren, want de avonden lopen hier weer gewoon zoals altijd en niet meer zo ontzettend onrustig: gelukkig!

Bijna werken
Mijn god. Ik ben er behoorlijk veel mee bezig. Ik moet bijna weer werken! 8 november is mijn eerste werkdag. Ik zie er niet echt tegenop om weer aan de slag te gaan. Maar ik zie er wel enorm tegenop om mijn dochtertje weg te moeten brengen. Gelukkig ga ik nog ‘maar’ 24 uur werken, dus dat scheelt voor mij al een heleboel. Ik vind het spannend. Niet alleen om weer naar het werk te gaan (nieuwe collega’s en nieuwe clienten), maar ook omdat ik benieuwd ben hoe het zal gaan met de borstvoeding. Ik ben inmiddels weer opnieuw een voorraadje aan het aanleggen in de vriezer; dat gaat oke. Hopelijk gaat ’t kolven straks tijdens het werken ook goed.

Liefs,

Leonie

8 thoughts on “Mamaupdate #9 – Slapen in het ledikantje en bijna weer werken!

 1. Ja dat zijn spannende dingen! Zelf heb ik tot 11 maanden bv gegeven. Je doelen schuiven als het goed gaat steeds een beetje op, teminste dat had ik! Ik vond het laten slapen in het ledikant ook veel werk maar had er daarna zoveel rust door. Ik was hier wel een poosje later mee maar het is wel heel goed dat ze leren om zelf in slaap te vallen.
  Martina onlangs geplaatst…19 Oktober 2016 – Fatboy-perikelenMy Profile

 2. Leuk om te lezen weer! Je bent goed bezig, super dat Kyra al een slaapje in bed wil doen en inderdaad met een aantal succes-momenten zijn de andere momenten dat het een keer lastig gaat weer makkelijker omdat je weet dat het kan lukken 😀 Hier gaat het na 4 weken doorzetten ook steeds beter. Ik kan nu écht haar wakker wegleggen en weglopen. Ze wordt vaak nog wel (overdag) na 45 minuten wakker maar dan lukt het me steeds vaker om haar (weer) in slaap te krijgen. Super goed dat je ook gewoon blijft kolven als je weer aan het werk gaat. Ik werk zelf ook 24 uur en doe het ook nog steeds, het is even wennen in het begin maar gaat steeds beter. Ik merkte dat ik wel wat “schaamte” had ofzo, maar daar heb ik me gewoon overheen gezet. En als ik overdag niet voldoende kolf doe ik het s’avonds of s’nachts gewoon nog even. Het werken is echt even wennen maar geef het ook de tijd!! Komt helemaal goed, maar eerst nog lekker genieten van deze bijzondere weken samen. Liefs, Silke (PS: als je nog iets wil weten over kolven op het werk kun je altijd berichtje sturen hoor)

 3. Lees nu voor het eerst je updates door!
  Zo herkenbaar allemaal zeg!
  Mijn dochtertje is nu 8 weken en het slapen in eigen bedje is een drama! Eerst ligt ze een half uur vrolijk om zich heen te kijken, en daarna begint ze te huilen, tot overstuur aan toe! Kinderwagen vind ze ook niet leuk. Alleen de draagdoek is goed, daar slaapt ze uren in! Vind het heel lastig hoe ik dit aan moet pakken, had inderdaad gehoord dat ze er tot 12 weken nog niet aan toe zijn, ‘maar het cb adviseerde om er wel nu al mee te beginnen omdat ze anders te veel aan de draagdoek went en het alleen maar moeilijker wordt.. maar ze houdt het huilen soms echt vol tot aan de volgende voeding, en als ze wel in slaapt valt is het meestal maar 10 min..
  echt lastig!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.