Mamashowt: Ons midweekje weg…

img_7361
We zijn weer terug van weggeweest! Wij waren even het huis uit, eventjes in een andere omgeving om daar te genieten van elkaar!

Aankomst
Het was enorm wennen. We zijn natuurlijk thuis het leven met een baby’tje inmiddels wel gewend, maar als je eenmaal in een ander huis zit, met andere spullen dan is ’t toch even zoeken! Zo was er geen commode, stond het bedje eigenlijk in een andere slaapkamer  en was er geen box.
We hebben ’t allemaal opgelost; bedje hebben we naar beneden gesleept en het verschonen deden we dan maar gewoon op tafel;).
Ook Kyra moest wennen. De eerste middag/avond dronk ze zo wat elk 1,5 uur. De nacht verliep wel erg goed moet ik zeggen.

Samen in bad
De eerste dag hebben we dan ook gewoon genoten van het huisje en het feit dat er een bad was! Thuis hebben we dat (helaas) niet; dus dit was een leuke bijkomstigheid. Het bad was behoorlijk groot, dus we konden er met gemak met z’n drieën in! Wat leuk om haar zo te zien genieten. Alleen dit was al een ervaring op zich deze vakantie!

Dierentuin
Dinsdag gingen we naar de dierentuin. We besloten niet naar de Beekse Bergen te gaan, omdat we daar al eens waren geweest, maar naar Dierenrijk. Deze dierentuin lag ook behoorlijk dicht bij het Landalpark. Kyra in de kinderwagen; dit ging een heel stuk goed, maar zo rond voedingstijd ging ze huilen. Echter was het restaurant behoorlijk prikkelrijk en ging het voeden niet al te best… Daarna heeft mijn vriend haar gewoon lekker gedragen in de Tula en dit ging uitstekend.
Midweekje weg

Boswandeling
Woensdag deden we ‘rustig’ aan en genoten van het frisse herfstweer. We namen de hond mee naar het bos en maakte daar een lekkere wandeling. Uiteraard ging Kyra in de Tula en heeft de hele wandeling lekker kunnen slapen tegen papa’s borst. Aan het einde besloten we lekker het cafe in te lopen (wat overigens bekend staat als ‘het beste cafe van Nederland’) waar we genoten van een koffie en een heerlijke lunch. Het cafe was echt Brabants en heel sfeervol. Zelfs de menukaart was in het ‘Brabants’ geschreven.

img_7360
fullsizerender-12
In de avond ging ik lekker nog even onder de zonnebank en genoot ik van een korte sauna sessie terwijl papa op Kyra paste.

img_7374

Eindhoven
Donderdag besloten we Eindhoven in te gaan; ik wilde graag even lekker shoppen voor Kyra. Ik was al een hele tijd niet in de Primark geweest en was benieuwd naar de babykleding daar. We hadden de auto redelijk dicht bij het centrum geparkeerd. Eenmaal net voor de Primark besloot Kyra het op ’t krijsen te zetten, dus ik heb de babyafdeling uiteindelijk met Kyra op de arm doorgelopen… Na wat winterspul rijker besloten we maar een cafeetje in te gaan, koffie te drinken en Kyra weer in de Tula te hijsen. De kinderwagen is zoals je leest, nog steeds geen succes.
Zo hebben we best wel goed Eindhoven kunnen bekijken en hebben we lekker geluncht in een rustig cafeetje waar ik privacy en rust genoeg had om Kyra te voeden. Dit ging wel erg goed en ik was weer een overwinning rijker! Daarna besloten we haar weer in de kinderwagen te doen; ze had namelijk alles gehad (een schone luier, voeding en lekker geknuffeld). Het wandelen in de kinderwagen ging een behoorlijke tijd goed; maar we redde het niet ‘droog’ tot aan de auto. Dit bleef doorgaan en werd in de auto eigenlijk alleen maar erger waardoor we toch besloten de auto langs de kant te zetten om haar te kalmeren.. Ze was weer aan ’t lachen en lekker druk aan ’t doen, prima om terug te rijden. Helaas stonden we in de file vanwege een ongeluk, wat de rit nou niet echt prettig maakte, haha.

Onrustige avonden
De uitjes zijn eigenlijk over het algemeen erg goed gegaan! Ook de nachten sliep Kyra soms wel 4/5 uur achter elkaar hier in het Landal huisje! Maar hier ging wel een onrustige avond aan vooraf. Eigenlijk elke avond zijn we wel druk geweest met haar… Zo zie je maar weer dat baby’tjes maar al te goed weten dat ze in een andere omgeving zijn.

Lekker thuis
Hoewel we een leuke tijd samen hebben gehad, is het toch ook wel fijn om weer thuis te zijn. Eigen spullen weer terug, eigen bed en eigen bank (ik zou niet meer zonder een hoekbank kunnen joh!), heerlijk. Thuis pakken we weer lekker het ‘ritme’ op en probeer ik weer wat meer structuur in de dagen te brengen. Niet alleen goed voor Kyra, maar ook wel weer fijn voor mij.

Dat was onze vakantie in een notendop!

Liefs,

Leonie

4 thoughts on “Mamashowt: Ons midweekje weg…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.