Mamakraamt: Zwanger en sporten!

Dat ik graag een gezond lichaam wil, is niet onbekend bij jullie, aangezien ik daar hier al eens over gesproken heb. Toen ik laatst ook nog eens dit artikel las, werd voor mij het belang van sporten alleen nog maar groter. Ik ben dan ook zeer zeker van plan om te blijven sporten als ik eenmaal zwanger ben.

Sporten

Ik denk dat het een typisch vrouwenkwaaltje is: niet tevreden zijn met je lichaam. Omdat ik wel gek ben op wat beweging (ik heb echt geen hekel aan de sportschool) en omdat ik wel wat strakker in mijn vel wilde zitten, ben ik begonnen met sporten. Al een aantal jaartjes terug. Echter merk ik nog niet heel veel verschil qua lichaam, maar merk wel dat ik beter in mijn vel zit zodra ik me wat vaker in het zweet heb gewerkt.
Wat ik graag doe qua sport zijn groepslessen; voor mezelf fitnessen vind ik echt saai en zou ik ook niet zo goed weten wat ik zou moeten doen en hoe ik het leuk zou moeten houden. Een uurtje (of 2) Zumba in de week en af en toe een lesje Xco vind ik hartstikke leuk en zorgt er voor dat ik in beweging blijf.
Echt afvallen doe ik (helaas) niet, want elk pondje gaat ook bij mij door mijn mond.

Het artikel beschrijft dat de sporten als joggen en aerobics, zorgen voor het meeste resultaat in het voorkomen van bekkenpijn. Als je deze sporten beoefend al vanaf het moment dat je zwanger wil worden tot/met zwangerschap, dan zou de bekkenpijn met wel 14 procent verlagen. Reden genoeg om eens die sportschool te bezoeken, lijkt me!

Volgens mij valt Zumba wel onder aerobics en ik ga er vanuit dat een uurtje Xco kan ook geen kwaad kan als je zwanger bent. Dus ik kan mijn sportuurtjes zeker voortzetten. Daarnaast ben ik weer van plan om het joggen weer te gaan oppakken als de sportschool die dag niet uitkomt. Even 20 – 50 minuten hardlopen lijkt me heerlijk als ik dat weer kan. Het idee dat dit alleen maar goed is voor mij en indirect ook voor de (hopelijk toekomstige) baby, zorgt er alleen maar voor dat ik nog gemotiveerder ben. Een gezond lichaam/leefstijl vergroot ook de zwangerschapskans, dus hopelijk helpt dat ook een beetje met onze babyplannen.

Ik ben heel benieuwd hoe jij met sporten om bent gegaan tijdens jouw zwangerschap! Laatje me het weten in een reactie?

Liefs,

Leonie

 

3 thoughts on “Mamakraamt: Zwanger en sporten!

  1. Toen ik zwanger was ben ik gestopt met hardlopen. Ik heb verder eigenlijk helemaal niets gedaan aan sport. Bij ons zijn ook zwanger en fit fitnessuurtjes, bij dezwangerschap van mijn zoontje heb ik dit wel gedaan.

  2. Yep, ik heb doorgesport tot week 38 in de zwangerschap. Ging prima en vond het heerlijk! Tuurlijk wel minder intensief, maar was een ideale manier om mijn conditie op peil te houden. En bovendien vind ik het ook echt leuk om te sporten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.