Het huishouden nu ik mama ben

huishouden

Het huishouden. Vreselijk. Ik ben geen ultieme poetsvrouw, daar ben ik heel eerlijk in. Toch kan ik wel genieten van een schoon en opgeruimd huis. Maar zo makkelijk is dat niet – het huishouden doen nu ik mama ben.


Nee, ik heb geen vaste ‘poetsdag’. Ik poets gewoon wanneer ik daar tijd én wanneer ik daar een beetje zin in heb. Als ik het een beetje verdeel over de week, vind ik het minder vervelend dan dat ik alles op een middag moet doen. Daarbij is dat niet eens mogelijk, nu Kyra rond rolt en of aandacht eist.

Verdeling
Gelukkig ben ik niet alleen, ik heb ook nog een hele lieve vriend die zijn steentje ook zeker wel bijdraagt in het huishouden. Zo heb ik echt een hekel aan het doen van de was en de badkamer…Dat zijn dan ook een beetje zijn taken (ik help vaak ook mee hoor).
Verder doe ik over het algemeen de rest en houd ik het bij. Af en toe doen we een ochtendje/middagje samen even doorbeuken om het huis weer fris en schoon te maken.

Voorheen
Voordat Kyra geboren werd, vond ik het huishouden ook geen leuke klus, maar was het wel wat makkelijker! Ik kon gewoon beginnen wanneer ik daar zin in had, werd niet afgeleid en het ging zo allemaal een stuk sneller. Doordat we een hond hebben is stofzuigen nogal een must, maar nu al helemaal sinds dat Kyra veelal op de grond speelt!

Poetsen met Kyra 
Mama mogen zijn en de dag doorbrengen met Kyra is puur genieten; samen spelen, het verzorgen, de voedingsmomentjes, het knuffelen; heerlijk! Maar het is ook enorm tijdrovend en (soms) ook best vermoeiend. Ik zou er voor kunnen kiezen om de tijd dat Kyra haar dutjes doet, om het huishouden te doen. Zo kan ik het meest efficiënt te werk gaan. Echter zijn die kleine/korte momentjes dat ik ook even zelf kan genieten van een kop koffie of een serietje op Netflix. Die zijn sinds ik mama ben namelijk schaars!
Ik kies er dan daarom soms ook voor om even me-time in te lassen als Kyra slaapt i.p.v. de poetsvrouw uit te hangen.
Als Kyra wakker is, lukt het huishouden me ook wel en dat is ook stukken gezelliger;). Kyra speelt vaak op het kleed of in de box als ik met een poetsdoek of de stofzuiger door het huis loop. Ze vindt de stofzuiger mega interessant en gilt van de pret als ze me bezig ziet. Ik doe er dan wel wat langer over: Kyra ligt met haar hoofd op de vloer, huilt, spuugt of vraagt om kusjes;), dat gaat dan natuurlijk even voor; maar over het algemeen is ’t zo goed te doen!

Hoe houd jij je huis schoon met een baby?

Liefs,

Leonie

PS:
Doe jij al mee aan de winactie?

6 thoughts on “Het huishouden nu ik mama ben

  1. Emily is een tijd bang geweest van de stofzuiger, dat was zoo onhandig. Nu gelukkig niet meer en vind ze reuze interessant. Bij ons doet Paul altijd de badkamer en ik maak gras. Best een prima verdeling. De rest doen we eigenlijk altijd een beetje verdeeld. Stofzuigen iedere dag met een hond en nu de deur openstaat er meer zooi mee naar binnen komt haha.
    Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…13x Heimelijke genoegen en Guilty Pleasure’s My Profile

    1. Oh dat lijkt me lastig; als je kindje bang is voor de stofzuiger! Mijn vriend doet ook de hele tuin; ik heb totaal geen groene vingers, hihi.

  2. Ik ben heel erg van het opruimen en merk dat ik als M. slaap het hele huis door ga, er is altijd iets te doen. De was en de eeuwige strijk, de badkamer, de vloer die weer is ondergespuugd. Dan zelf nog onder de douche en aankleden… Meestal als ik denk, nu is het tijd voor koffie zijn we 1,5-2 uur verder en dan is de kleine weer wakker. Haha! Soms een beetje meer zoals jou zou dus goed zijn. Soms is een stukje ontspanning (met een filmpje) ook heel erg goed.

    1. Haha; dat is inderdaad heel anders dan bij mij;). Gun jezelf ook eens om rustig koffie te drinken! Maar ik geef je gelijk hoor; koffie drinken in een opgeruimd en schoon huis is toch net wat lekkerder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.