Kyra is 10 maanden oud!

Waaa! Afgelopen vrijdag werd Kyra 10 maanden oud. Nog 2 maandjes en dan word ons meisje al weer 1 jaar. Vandaag weer een maandupdate, lees je mee?

Groei
Kyra is en blijft een tenger vrouwtje. Niks mis mee, want ze groeit voldoende. Ze is inmiddels ongeveer zo’n 71cm en weegt 7,5 kg! Ze draagt nog steeds maatje 68 en heel soms 74. Qua luiers gebruiken we nog steeds maatje 3, want dat past prima.

Slaap
Overdag is er eigenlijk weinig verandert t.o.v. vorige maand, behalve dat het soms wat langer duurt totdat ze gaat slapen. Ondanks dat ze heel erg moe is, heeft ze het ‘staan’ helemaal ontdekt en moet ze dat eerst nog minimaal 5x doen, voordat ze zich overgeeft aan haar moeheid….
Ze doet nog steeds 2 dutjes: rond 09:00 en rond 13:00. Qua lengte verschilt het echt per dag. De ene keer slaapt ze zo’n 1,5 uur, de andere keer is ze na 45 minuten klaar wakker.
In de nacht word ze vrijwel 2x wakker, helaas. Dan krijgt ze borstvoeding en slaapt ze weer lekker verder.
Om 06:00/06:30 is ze weer wakker en begint onze dag.

Overdag
Er is nogal veel verandert de afgelopen weken… Kyra tijgert als een malle door de hele woonkamer heen. Ook volgt ze me graag en gaat af en toe op m’n voeten liggen als ze opgetild wil worden.
Ze kruipt af en toe ook al wat, maar tijgeren gaat nog veel sneller dus dat heeft haar voorkeur. Verder kan ze nu heel makkelijk vanuit het liggen gaan zitten en speelt dus ook vaker in zithouding. Dit ziet er altijd zo schattig uit.
Dan de grootste verandering t.o.v. vorige maand: ze gaat staan. En dit wil ze eigenlijk continu en daarom trekt ze zich overal aan op. Op mij, op de buitenlamp, in de box, aan bed, aan de bank, etc. Ze is er maar druk mee. Lukt het haar niet, dan gaat ze mopperen, haha. Het grootste nadeel is nog dat ze niet zo goed weet hoe ze van het staan weer terug komt in zit. Of ze valt achterover (breekt m’n hart) of ze begint te huilen…
Haar favoriete speelgoed is toch wel de plastic trein of auto, maar ook de pratende Zebra (zo’n loopwagentje) vind ze enorm interessant.

 

Voeding
Weer een maandje langer borstvoeding, yay! Vorige maand vertelde ik dat ik wat onzeker was over hoe het voeden zou verlopen, gezien het kolfrecht is afgelopen. N.a.v. contact met mijn leidinggevende mag ik nog steeds de voeding van 18:00 afkolven. Super fijn. Dit maakt dus ook dat het prima verloopt allemaal. Ze krijgt in de ochtend, lunchtijd, diner en laat op de avond nog borstvoeding. En standaard in de nacht (aangezien ze altijd wakker wordt).
Kyra krijgt standaard een fruithapje na haar eerste ochtendslaapje. Wat ze eet verschilt nogal van wat we in huis hebben.
Met de lunch gaat het brood eten veel beter sinds dat ik de stukjes gewoon voor haar neus leg en ze het zelf mag pakken. Eerst kneed ze het dan lekker in haar handje (hihi) en dan propt ze het in haar mond.
Rond 17:30 eten we gezellig met z’n 3tjes aan tafel. Ze krijgt dan een zelfgemaakt hapje. Haar favoriet is met courgette en avocado (het receptje komt binnenkort online!).

Bijzonderheden
– Wiebelwiebel; Kyra doet steeds vaker een poging tot kruipen en wiebelt dan vaak op handjes en knietjes…
– Optrekken tot staan; het liefst overal en de hele tijd (ook in de nacht;)). Ze doet het trouwens ook nu echt op de automatische piloot. In de nacht word ze wakker en het eerste wat ze doet is naar haar buik rollen en zichzelf optrekken aan het bed tot staan. Dit alles doet ze met haar ogen dicht.
– Klauteraapje; ze klimt het liefst overal op, overheen. Ze ziet natuurlijk totaal nog niet het gevaar/gevolg als ze ergens hoog overheen wil klimmen. Ik ben dus nogal druk met haar in de gaten houden de hele dag;).
– Het zwaaien gaat steeds beter.
– Stapjes zetten; ze vindt het zo leuk om (met ondersteuning) stapjes te zetten. Het liefst richting Luna, dan gaat ze kei hard schaterlachen.
– Voor het eerst op de fiets; we schaften eindelijk een fietsstoeltje aan en hebben sindsdien al behoorlijk wat gefietst met z’n allen.
– Tandje erbij; de tandjes groeien en groeien. Haar hoektandje komt nu ook door.
– Woordjes; papa is makkelijker te zeggen dan mama. Ik ben druk bezig om het woordje ‘papa’ erin te krijgen, dit lukt redelijk. Niet dat ze begrijpt wat ze zegt, maar ala.
– Buitenbadje; Kyra is wel een beetje een waterratje aan het worden. We hebben behoorlijk wat uurtjes doorgebracht in het buitenbadje afgelopen maand. Lekker spetteren.
– Zelf eten; ze heeft ’t helemaal ontdekt en vindt het zichtbaar leuk.

Alweer 10 maanden… Aankomende maand zijn we heel veel samen, want we hebben 3 weken vakantie! Heerlijk.

Liefs,

Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge