Mamakraamt: Dingen die ik (anders) doe, nu ik mama ben!


Mama mogen zijn is echt geweldig, een droom is uitgekomen! Maar nu dat ik mama ben, zijn er toch een aantal dingen die ik nu ineens (anders) doe dan voorheen. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan gauw verder!

Maaltijdjes overlaan
Tja, ineens heb je tijd tekort en je handen vol waardoor ik of vergeet om te eten, of ik heb er serieus de tijd/rust niet voor om wat klaar te maken.
Zo zit ’t ook met mijn vochtpijl; vaak sloek ik gewoon snel een aantal glazen water naar binnen, in plaats van dat ik er even lekker voor ga zitten om mijn drankje op te drinken.

Douchen in no-time
Woooo! Wie had dat gedacht dat ik binnen 3 minuten helemaal schoon en fris uit de douche kan stappen? Normaal nam ik zeker 10 minuten voor een douche; nu is het echt een race tegen de klok. Gelukkig bestaan er ook nog wat langere douche-momenten, hoor! In de avond als vriendlief thuis is en bij Kyra is. Dan is het wel echt heel erg genieten; dus ik waardeer een douche wel veel meer nu, haha.

Zingen
Altijd al wel leuk gevonden, maar ik kan ’t voor geen ene meter. Niet dat Kyra dat erg vindt, zij lijkt er zelfs van te genieten! Ik vroeg jullie of er nog aanraders waren qua kinder/slaapliedjes en ik kon daardoor mijn repertoire uitbreiden.

Huilen van geluk
Volgens mij heb ik dat nog niet vaak gedaan in mijn leven. Maar nu Kyra er is, gebeurd dit toch zeker wel wekelijks al dan niet dagelijks! Ik kan echt een traantje laten als ze een lachje toont of als ze samen aan ’t genieten is met haar papa.

Dag overleven met minder dan 8 uur slaap
Serieus. Ik dacht altijd dat ik minimaal 8 uur slaap nodig had om een dag te kunnen doorbrengen. Maar nu dat ik mama ben, lijkt dit niet meer zo te zijn. Ik slaap nu hooguit 5/6 uurtjes per nacht en daar ‘red’ ik ’t mee! Heel soms maak ik nog gebruik van een middagdutje, wat me meteen op het volgende punt brengt:

Middagdutjes
Door mijn werk, deed ik ze al wel eens (als ik slaapdienst had gehad). En nu slaap ik soms gewoon mee met Kyra. Soms in bed, soms met haar op mijn borst, soms alleen. Toch wel lekker als je moe bent om daar aan toe te kunnen geven.

Wandelend naar de AH
Ik was zo lui dat ik, in plaats van 10 minuutjes lopen, de auto pakte om boodschappen te doen. Nu dat Kyra er is, wandel ik dit stukje gewoon gezellig met Kyra in de kinderwagen of Tula.Wat het moederschap wel niet kan veranderen;)

Googlen als een malle
Natuurlijk gebruikte ik Google al wel regelmatig, maar nu dat ik mama ben al helemaal. Echt werkelijk ALLES zoek ik op: over slaapjes, sprongetjes, borstvoeding, etc.
Lang niet altijd even handig, want het kan me ook behoorlijk onzeker maken.

Geen parfum meer
Laatst spoot ik mijn geurtje, zonder na te denken, op. Mijn vriend knuffelde Kyra en zei dat haar hele hoofd naar mijn geurtje rook, of ik haar had onder gespoten daarmee. Nee, tuurlijk niet. Maar het is wel logsich dat ze die geur gaat overnemen als ze bij mij op de borst ligt etc. Niet heel handig, dus geen parfum meer voor mij!

Verliefd
Na bijna 10 jaar samen met vriendlief, is het wel duidelijk dat ik ontzettend veel van hem hou. Maar nu dat we het ouderschap delen samen en ik hem zie met zijn dochtertje; is die liefde nog sterker geworden. Wauw.

Dit zijn de voornaamste kleine dingetjes die nu echt wel anders zijn dan voorheen. Is ’t herkenbaar?

Liefs,

Leonie

2 thoughts on “Mamakraamt: Dingen die ik (anders) doe, nu ik mama ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.