Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 15

Jeetje, wat gaat de tijd toch snel. Die 20 weken komen nu al dichtbij zeg! Vandaag ben ik precies 16 weken zwanger en dat betekent weer een update over de afgelopen week. Die overigens enorm leuk en goed begon, want: we hadden de geslachtsbepaling!

15 weken

De pretecho
Elk uur was ik aan het aftellen totdat we de pretecho zouden krijgen. Deze hadden we pas laat gepland (20:30), i.v.m. het werk van mijn vriend. Je kunt je vast voorstellen dat ik het vervelend vond dat deze zo laat was, want ik kon namelijk niet meer wachten! Ik was ook nog eens vrij waardoor ik mezelf echt moest afleiden om niet continu bezig te zijn met de tijd/pretecho. Ik besloot maar wat blogjes te tikken, foto’s te maken en tijd door te brengen met mijn hond. Pff, tot 20:30 wachten is echt behoorlijk lang!
Om 19:45 reden we aan (yes), want het echo-bureau waar we deze hadden gepland was toch nog even een eindje rijden.

Daar zaten we dan, in spanning maar ook vol enthousiasme. We waren al iets eerder aan de beurt en ik kon meteen plaatsnemen. Het echoapparaat werd op mijn buik gezet en daar zagen we onze Ukkie meteen lekker bewegen. Yes; wat een opluchting na die mislukte doppler-ervaring! We hadden gekozen voor een wat uitgebreidere echo waardoor de verloskundige ook ging kijken naar de gezondheid van ons kindje. Alles zag eruit zoals het eruit moet zien: mooi gesloten ruggetje + lippen en ons Ukkie heeft geen waterhoofd.
Tussendoor de medische dingetjes, probeerde hij (dit keer een mannelijke verloskundige) Ukkie wat te verplaatsen om eens goed tussen de beentjes te kijken. Hij vertelde ons het geslacht en hij gaf aan dat hij 100% zeker was. WAUW! Wat wordt het zoveel echter ineens nu dat we weten van welk geslacht onze baby is. Tranen in mijn ogen om deze mooie gebeurtenis.
Eenmaal thuis begon ik het steeds meer te beseffen en kreeg ik een emotioneel momentje (hormonen?). Ik besefte me dat ik zo ontzettend gelukkig ben!

Voor de lezers die het gemist hebben: ik houd een Gender Reveal Party voor mijn familie en vrienden. Zodra deze is geweest, zal ik het geslacht natuurlijk ook hier bekend maken!

Shoppen!
De volgende dag was ik nog vrij en besloot ik eens lekker te gaan kijken naar kleertjes. Met veel plezier en geluk struinde ik de HEMA en de H&M door… Ik kocht een boxpakje, broekje, 2 shirtjes en wat sokjes. Aw, zo lief, schattig klein!
Pinterest is vanaf nu ook ‘my best friend‘ voor inspiratie voor de babykamer maar ook voor ideeën voor de Gender Reveal Party. Ik heb dan de afgelopen week behoorlijk wat tijd doorgebracht op mijn telefoon of laptop, hihi!

Verlof
Verder werden mijn verlofdagen langzaam duidelijker op het werk. Jeetje; ik ben gewoon de hele zomer weg en kom pas in November weer terug! Ongelooflijk. Ik kijk er nu al naar uit om heerlijk met mijn gezinnetje te genieten. Ik ben trouwens wel benieuwd hoe het fysiek met mij zal gaan, zwanger tijdens hoog zomer. Iemand daar ervaringen mee en/of tips?

Kwaaltjes
Zondag morgen vloog ik uit bed omdat ik naar de wc moest en daar werd ik totaal niet goed. Ik kreeg het heet, zag sterretjes en dacht dat ik flauw zou vallen. Ik ben op de badkamervloer gaan liggen met mijn benen hoog en toen trok het weg. Het schijnt erbij te horen als je zwanger bent (doordat je lichaam meer bloed moet rondpompen)… Maar bah, wat eng!
Verder had ik deze week ook wat opvallend last van steekjes/krampjes, maar dat schijnt er ook allemaal bij te horen: kindje groeit, baarmoeder natuurlijk ook!

Zijn jullie al benieuwd naar het geslacht (hihi)?

Liefs,

Leonie

9 thoughts on “Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 15

 1. Oh heerlijk om in de zomer verlof te hebben! Zelf had ik dat bij mijn oudste ook, vanaf juli tot eind november. Aan het eind van de zwangerschap hield ik met tropische dagen wel vocht vast in mijn voeten, maar eenmaal met verlof was het heerlijk en terwijl collega’s lopen te zwoegen zit je zelf met je beentjes omhoog, heerlijk!
  En met een newborn baby kun je in de zomer en het nahaar heel veel buiten zijn en wandelen. Ook kunnen de babywasjes in het zonnetje drogen, wat een extra frisse geur geeft haha. Ja ik heb er topherinneringen aan!! Dus goed vooruitzicht voor je!?

  1. Ik vind het ook heerlijk dat ik de hele zomer lekker thuis zit! En super leuk zo’n zomerkindje; verjaardag buiten vieren!
   En ohja, wasjes buiten hangen, heerlijk!

 2. Wat bijzonder hè, die geslachtsbepaling! Wij hebben hem vanmorgen gehad en ik jankte me de ogen uit mijn hoofd haha. Ik ben ook heel benieuwd naar het geslacht van jullie kindje! Zelf maak ik het vannacht bekend haha. Ik had geen geduld om een feestje te geven voor familie 🙂 Mijn zusje wilde ik het op een bijzondere manier vertellen, maar ik dacht: oké laat maar, ik bel haar gewoon. Tsja… mevrouwtje ongeduld hier hoor!
  Marije onlangs geplaatst…Sushi eten tijdens je zwangerschapMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.