Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – t/m de zwangerschapstest!

Daar is hij dan: de eerste zwangerschapsupdate op Mamakraamt, na de aankondiging (nog bedankt voor alle felicitaties!!!). Vandaag een persoonlijk artikel over de weken voordat ik de zwangerschapstest deed en het uitvoeren ervan!

Zwangerschapstest

Ronde 4. Hopelijk lukt het deze maand! Nieuwe ronde nieuwe kansen. Ik besloot toch weer eens een ovulatietest uit te proberen, eens kijken of het nu wel werkte. Tot mijn verbazing zag ik op de eerste dag dat ik testte 1 dikke streep en 1 wat lichter streepje. Dit was vorige keer niet te zien!
Omdat er in de beschrijving stond dat je door moest blijven testen tot er 2 strepen duidelijk te zien waren, testte ik een dag later nog eens. En jahoor; 2 duidelijke strepen te zien. Ik wist dat het ‘tijd’ was door deze bevestiging, maar had zelf ook al een ander gevoel in mijn buik en in mijn linker zij.
Het klinkt misschien stom en alsof het moest, maar toch hebben we die avond gevreeën samen. Het voelde niet als een moetje. Maar nu wisten we wel dat de kans op zwangerschap wat groter was.
De volgende dag testte ik nog een keer om te kijken of de ovulatie weer afnam. En ja. Dit kan je goed zien op de afbeelding. Ik maakte deze foto en appte deze door naar mijn moeder om te laten zien dat de testen toch werkte (en omdat ze zo benieuwd was of ik mijn eisprong kon voelen)!

Zwangerschapsupdate

Verder veranderde er niet veel, we zouden over 2 weken wel zien of het goed gegaan was. Ik stopte met drinken (opvallend als je een familiefeestje hebt) en lette op wat ik at. Ik kreeg weer wat gevoelige borsten, maar daar stond ik niet meer van te kijken gezien ik dat de laatste tijd steeds had (mindf#ck).
Toch voelde ik mij wat anders dan anders en was ik ook met vlagen misselijk en ik moest ineens vaker plassen?! Ik vertelde tegen mijn moeder dat ik me anders voelde, maar tegelijkertijd ook niet te veel daarop wilde focussen, want misschien is het wel weer niet zo.
Met mezelf had ik afgesproken om weer op dag 36 te testen en vertelde dit ook aan haar.

Het was dinsdag 2 december, dag 34 van mijn cyclus en ik lag in bed. Mijn vriend was een dag thuis aan het werk en ik kon wat langer blijven liggen. Ik plaatste nog een uitslaapfoto op Instagram en appte mijn vriend (die dus beneden zat) dat ik eigenlijk graag wilde testen. Mijn vriend gaf terecht aan dat het misschien te vroeg was, omdat ik de vorige keer zelfs 6 dagen over tijd was.
Toch besloot ik om maar gewoon de zwangerschapstest in een glas te houden, want ik wilde het gewoon weten. Met de gedachte in mijn hoofd “het zal toch wel niet zo zijn” stak ik de test in een glaasje ochtendurine. Ik deed de dop erop, zag een teststreepje verschijnen en legde de test neer en dacht al gezien te hebben dat er maar 1 streep bleef staan. Ik pakte de test op om deze eigenlijk weer weg te gooien en zag verbaasd dat er ineens 2 streepjes stonden! Mijn lichaam begon helemaal te trillen, ik begon te huilen en wilde zo snel mogelijk naar mijn vriend toe, beneden. In alle onrust hoorde ik dat hij met een klant aan het bellen was en moest me dus inhouden omdat ik hem niet wilde storen. Meteen toen hij ophing rende ik naar beneden, stak mijn verbaasde en emotionele hoofd langs de deur en hij keek me vragend aan. Met trillende stem zei ik: “je wordt papa”. Totaal van slag reageerde hij: “echt?”. Ik liet hem de test zien, we kusten elkaar en staarden verbaasd maar ook heel blij naar de test.
In de middag haalde ik nog een Clearblue test voor de zekerheid. En ja, ook deze gaf “Zwanger” aan!

Zo. Dit was het eerste deel het grote avontuur, haha. Hoe reageerde jij toen je een positieve test in handen had?

Liefs,

Leonie

 

8 thoughts on “Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – t/m de zwangerschapstest!

  1. Wat mooi om zo mee te lezen met jullie test-verhaal! Toen ik positief testte was ik vooral he-le-maal verbaasd haha. Ik geloofde het in eerste instantie niet 🙂 Gelukkig was het wel écht waar! Geniet van je zwangerschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.