Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 39

Week 39
Elke week schreef ik voor jullie een zwangerschapsupdate. Zo stond ook de update voor 3 augustus klaar, de dag dat ik uitgerekend zou zijn. Omdat ik dat niet heb gehaald (aangezien ik 2 augustus ben bevallen), is deze update nooit online gekomen. Toch had ik wat dingen opgeschreven die in zwangerschapsweek 39 opvallend waren en het leek me wel leuk om dit alsnog met jullie te delen!

Stuk ongeduld
Ik moet zeggen dat ik het best wel zwaar heb. Niet echt lichamelijk, maar wel mentaal. Ik wil namelijk zo graag mijn dochtertje ontmoeten dat ik elke dag er (teveel) mee bezig ben. Alles staat klaar, alles is gewassen, de vluchttassen zijn ingepakt, maar onze kleine meid wil nog niet komen.
Ook mijn vriend begint een beetje ongeduldig te worden, die kijkt er ook enorm naar uit.

Saaie dagen
Hoogzwanger en dingen ondernemen is niet echt een goede combinatie. Ik ben enorm blij als het weekend is: dan is mijn vriend vrij en kunnen we samen nog wel wat doen. Maar zo door de weeks vind ik het ergens ook spannend om (alleen) erop uit te gaan en soms heb ik er niet eens behoefte aan en is boodschappen doen al te veel.
Iedereen zegt nu wel van: “geniet er nog maar even lekker van”. Dat doe ik ook zeker (vooral die bewegingen in mijn buik koester ik nog met alle liefde), alleen is de wil en de nieuwsgierigheid naar haar inmiddels zo groot dat het genot anders voelt dan een paar weken terug.

Mega buik
Ze zeggen dat de baby niet meer groeit, maar alleen nog een beetje in gewicht toeneemt. Toch vind ik mijn buik echt gigantisch aan ’t worden en hoewel ik het nog steeds er mooi vind, het is nu wel echt onhandig. Omdraaien in bed, opstaan van de bank, opstaan uit bed, veters strikken, etc, allemaal bijna niet meer te doen!
Helaas is mijn buik ook niet striea-vrij gebleven en loop ik straks ook met een aantal streepjes ter herinnering aan mijn zwangerschap. Super balen, maar er is niets aan doen!

Zo, dit was wat ik had opgeschreven en online zou komen op 3 augustus, haha. Nog steeds ongelooflijk dat ze nu al 2 weken bij ons is! Ik kan me niet meer anders voorstellen… Heerlijk om mama te mogen zijn!

Liefs,

Leonie

One thought on “Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 39

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.