Mamaupdate #48 – Nu al driftbuien?


Kyra en ik hebben heerlijke dagen achter de rug, maar af en toe kwam er ook een driftbuitje voorbij?

Samen op pad

Ik was een aantal dagen achter elkaar vrij en ik vind het altijd heerlijk om met Kyra samen op pad te gaan. Zo zijn we een ochtendje de stad in geweest, hebben we samen een broodje en drankje op het terras gedeeld en kochten we wat winterse kleding bij de Zara.
Ook besloot ik de fiets op te stappen en naar de plaatselijke kinderboerderij te gaan, waar Kyra zich goed vermaakte in het zand. Ze was heel erg vies, maar vond het heerlijk om te kliederen in de zandbak. Eenmaal thuis dus meteen onder de douche gezet.

Wow!
Wat is dit ineens?! Kyra kan echt driftig worden.. Ik had gedacht dat dit pas vanaf een jaar of 2 zou zijn, maar ze is pas net 1! Een voorbeeldje: gisteren lag ze op de commode (wat trouwens nu ook echt ’n gedoe is) en om haar op haar rug te laten liggen, probeer ik haar altijd af te leiden met iets wat in de buurt ligt. ‘Vroeger’ vond ze ’n luier al interessant, maar dit gooit ze nu gewoon meteen al op de grond. Haar tandenborstel daarentegen vind ze geweldig. Ze bleef netjes liggen, ik kon met plezier haar verschonen en de klus was geklaard. Toen ik haar weer optilde, gaf ik haar aan dat de tandenborstel boven moest blijven aangezien we die vanavond weer nodig zouden hebben. Ik pakte de tandenborstel, uit haar handen en toen gebeurde ‘t. Boos! Ze begon te trappen met haar beentjes, te huilen en te drammen. Ik vond ’t in eerste instantie wel grappig (zo driftig om ’n tandenborstel) en ik begon te lachen. Ergens had ik verwacht dat dit haar wel uit de bui haalde, maar nee. Zelfs beneden bleef ze boos op de grond zitten. Haha.
Jeetje… ’t is me d’r eentje hoor! Nu moet ik wel zeggen dat ze ook enorm moe was (dan is ze sowieso niet zo vrolijk meer als anders), maar pfoe.

Zingen en dansen
Kyra heeft ZoefZoef diertjes waar ze graag mee speelt. Ze weet dat als ze op het hoofdje drukt, dat ze dan gaan zingen. Zodra ze een liedje hoort, lacht ze groots en begint ze te ‘dansen’. Zo schattig.
Ik ken inmiddels de liedjes uit m’n hoofd… dus ik zing ‘vrolijk’ mee;).

In de hondenmand
Luna’s mand is Luna’s mand en we vinden het belangrijk dat dat zo blijft. Kyra mag hier dus niet in, maar ze vindt het heel erg grappig om dit uit te testen. Laatst lette ik heeeeel even niet op en waar zat mevrouw? Naast Luna in de hondenmand met een grote grijns van oor tot oor..

Liefs,

Leonie

3 thoughts on “Mamaupdate #48 – Nu al driftbuien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.