Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 24

Week 24
Woohooo! Vandaag ben ik 25 weken zwanger; wat een mooi rond getal! Op de bovenstaande foto was ik 24 weken zwanger en daar hoort natuurlijk ook een update bij! Lees je mee?


Aan de buitenkant
Vorige week schreef ik dat ik zo blij was dat  mijn vriend onze kleine Uk kon voelen trappen. Nu lagen we laatst op de bank en konden we de bewegingen zelfs zien! Zo grappig en mooi. Ik voel haar trouwens vaak op vaste tijden. Meestal zo in de ochtend (als ik wakker wordt of na het ontbijt) en in de avond, tijdens het tv kijken en als ik in bed lig.

Genieten
Vorige week hadden wij wat quality time samen als ‘gezinnetje’. We gingen een midweek naar Center Parcs en hebben daar echt genoten van elkaar en van onze hond. We hebben het veel gehad over onze kleine meid en zelfs samen wat kleertjes voor haar geshopt. Zo leuk hoe hij ook in de rekken keek en met het ene na het andere shirtje/rokje/pakje aankwam. We besloten dan ook iets mee te nemen wat hij had uitgekozen; een super leuk setje!

Open dag ziekenhuis
Mijn moeder stuurde door dat er ‘open dag’ was bij het ziekenhuis waar ik graag wil bevallen en dat we een rondleiding konden krijgen over de kraamafdeling. Zo besloten we afgelopen zaterdag daar eens een kijkje te nemen, eens zien wat we kunnen verwachten en of het er prettig voelt. Ze hebben een aparte afdeling waar je, mits zonder complicaties en dergelijke, ontzettend huiselijke kraamkamers hebt. Die zijn erg mooi ingericht en de hele afdeling straalt echt rust uit.
Mocht je toch complicaties krijgen, dan is er ook nog een andere afdeling met kraamsuites. Ook deze vond ik er goed uit zien.
Ik heb er een fijn gevoel aan over gehouden en weet nu een beetje wat ik kan verwachten straks!

Pfoe!
Ik merk nu toch wel een beetje dat ’t allemaal wat zwaarder wordt. Even flink aan de slag in het huis gaat niet meer zo makkelijk aangezien het bukken en dergelijke niet altijd prettig meer voelt. Zowel bij mijn buik niet; die begint dan toch een beetje in de weg te zitten, als mijn rug. Als ik toch teveel heb gebukt of te zwaar heb getild (hallo boodschappen) dan voel ik dat vaak meteen in mijn onderrug. Ik moet dan ook wat voorzichtiger doen en sommige dingen in het huishouden ga ik ook gewoon overslaan en neemt mijn vriend over.
Zelfs veters strikken wordt al een lastiger klusje, haha!
Gelukkig krijg ik tips tijdens de ZwangerFit cursus hoe ik het beste uit bed moet op staan, moet bukken, enzovoort. Dit helpt dan ook om rugpijn te voorkomen of in ieder geval te verminderen.

Fit zwanger
Ondanks dat ik af en toe last van mijn rug heb, probeer ik toch nog actief te zijn, als dit lukt. Zo volg ik wekelijks nog 1 a 2 Zumba lesjes in de sportschool en elke woensdag volg ik een les ZwangerFit waarin ik ook aan conditie werk,  maar ook spieroefeningen doe.
Ik ben erg blij dat dit nog gaat en ik voel me daardoor ook goed. Hopelijk kan ik dit ook nog een tijdje volhouden!

Liefs,

Leonie

4 thoughts on “Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 24

    1. Ik ben ook blij dat ik nog kan sporten! Van harde buiken heb ik geloof ik nog geen last gehad (dat voel je goed toch). Wat leuk dat je een filmpje hebt daarvan! Ik ga ’t ook proberen op film vast te leggen… Dat plaats ik dan wel op Insta!
      Super bedankt voor je lieve en leuke reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.